Vorige week maakte de aannemer flinke meters in het huis. De vloer van de benedenverdieping is er inmiddels helemaal uit en heeft plaatsgemaakt voor zand. Heel veel zand. En ook boven werd het werk doorgepakt met gips en tegels. Tijd voor een nieuwe update!

Brooklyn meets Zandvoort

Met de gesloopte muren en hoeveelheid zand van de benedenverdieping, kun je onze huidige woonstijl omschrijven als ‘industrial beach’. Het korreltapijt is er volledig uit en alles is gelijkmatig uitgegraven om ruimte te maken voor de komende lagen. Het tempex ligt er al, dus als ik het goed heb gaat er straks tempex, vloerverwarming, wapening en beton op. Dat beton wordt dan gevlinderd en daarmee is de vloer klaar! Nouja, er komt nog een speciale coatinglaag overheen.

Het is overigens een heerlijke ruimte geworden! Ik ga het uitzicht naar de voortuin nog missen straks met de nog te plaatsen keukenwand. Vorig weekend haalden we alle triplex platen uit de nieuwe kozijnen om ze dummy-proof volledig in de eerste lak te zetten. RAL 7016 om precies te zijn. Het voordeel: er zit nog geen glas in dus je hoeft niet af te plakken (mijn minst favoriete deel van schilderen). Samen met mams zette ik alle nieuwe kozijnen in de lak en dat oogt meteen een stuk stijlvoller!

Helaas was dit zo’n weekend dat mijn telefoon veilig en stof-vrij lag, oftewel: geen beeldmateriaal van het bewijs. Zodra de ruiten er in zitten zal ik dit ongetwijfeld delen!

De badkamer krijgt meer vorm!

Naast sloopwerkzaamheden op de benedenverdieping, werkte de tegelzetter van de aannemer door op de bovenverdieping. Sinds zaterdag mochten we de betegelde vloer ook op, dus nu pas ook mooie foto’s van het geheel. De marmeren tegels komen ontzettend goed tot hun recht in deze ruime badkamer! Ook zijn we blij dat we op het laatste moment de te vervallen Velux hebben geüpgraded met een grotere versie. Hierdoor kan je straks letterlijk baden in het licht!

Jeroen heeft voor deze foto nog even de vloer opgepoetst, want er zat een stoffig laagje op

De bovenverdieping zit grotendeels in het gips. En wij gelukkig niet!

We hebben met recht optimaal gebruik gemaakt van het Hemelvaartweekend. Donderdag, vrijdag én zaterdag werd er hard gewerkt aan de opbouw boven door gipsplaten te plaatsen op plafonds en wanden. In principe laten we alle wanden afwerken door de stukadoor, maar hebben we de slaapkamer extra geïsoleerd en moesten we de wanden daarvoor eerst openbreken. Ook krijgt de slaapkamer een extra wand tussen het slaapdeel en de inloopkast, voorzien van een televisienis, die ook met gipsplaten wordt afgemaakt.

Jeroen MET gips, gelukkig 🙂

Met uitzondering van de badkamer en het extra wandje in de slaapkamer zit de bovenverdieping nu in het gips. En wij gelukkig niet! Dat is een hele prestatie als je bedenkt dat Jeroen afgelopen zaterdag op een trap in het trappengat balanceerde om gipsplaten te bevestigen… Zo zie je maar weer dat er ook hier en daar talent wordt ontwikkeld 😉

Inricht-activiteiten…

Naast verbouwen kochten we dit vrijdagavond een tv-meubel. Ik bedacht men vorige week dat we over 8 weken hopen te verhuizen en dat de gemiddelde levertijd ook rond die aantal is. Kortom, tijd voor een bezoekje aan een woonwinkel. We hadden een mooi meubel gespot op goossens.nl en besloten toch even te gaan kijken. Gelukkig deden we dat, want het meubel dat we in eerste instantie wilde hebben kon pas eind oktober (!!) geleverd worden en zat net iets minder ‘kwalitatief’ in elkaar dan een ander meubel, enkele meters verder. Eindstand: we hebben een massief eiken hangend tv-meubel gekocht die in week 30 (de week van de keuken) geleverd kan worden! Yay!

Speaking of keuken, zaterdag hadden we een afspraak bij KVIK voor de bijkeuken. Gezien dit een avontuur op zich is, wijd ik hier een eigen blogartikel aan die je waarschijnlijk deze week kan lezen!

Ik kijk uit naar al het nieuws wat ik volgende keer weer met je kan delen! Bedankt voor het lezen en geniet van een nieuwe week! 🙂

Fotografie © Johan Hazenbroek