Goedemorgen! Nieuwe week, nieuwe kansen, uitdagingen en ongetwijfeld: ideeën. Het is 2020, januari om precies te zijn. Dé maand dat we eindelijk de sleutel krijgen van ons nieuwe huis! We kijken er naar uit en de plannen worden concreet. Tijd om even bij te bloggen…

Status verbouwingsplannen 86%

Best een mooi percentage al zeg ik het zelf. Los dat het mijn geboortejaar is, is het ook best accuraat met de status van onze plannen (net getoetst bij Jeroen, die beaamde het). We hebben de verbouwing tot op de euro uitgedacht, onze ideeën laten uitwerken door een architect, elektra, verlichting en apparatuurplaatsing in de plattegrond meegenomen en ook al contact met enkele aannemers gehad.

Pfoe, het valt allemaal niet mee wat er komt kijken bij zo’n verbouwing. Met name de kosten ook. Want we hebben onderzoek gedaan naar gemiddelde prijzen en ruimtes vooraf gebudgetteerd, maar een offerte van een aannemer zorgt pas echt voor duidelijkheid. Bezoekjes aan keuken-, badkamer- en vloerboeren trouwens ook!

Gek genoeg durf ik het definitieve ontwerp nog niet te delen zolang het startsein van de verbouwing niet is gegeven…

Hoewel we het nu zo goed als concreet hebben, durf ik het geheel pas echt te delen als de offerte met de aannemer rond is. Sorry, nog even geduld dus. Wel kan ik al een van de ruimtes met je delen, de badkamer.

Een natuurlijke en moderne badkamer

Voor de badkamer offeren we een logeerkamer op. De huidige badkamer is aan de kleine kant (kleiner dan mijn appartement in Rotterdam) en daarbij willen we het meteen goed doen. Dat betekent een badkamer met ruime wastafel, inloopdouche, bad en toilet. Én een stortkoker, een van mijn wensen gezien we straks niet gelijkvloers wonen. Er komt geen waslift zodat de schone (en gestreken) was automatisch naar boven gaat – maar je kan niet alles hebben ;).

Inspiratie voor de badkamerinrichting haalden we uit eigen ervaring (Jeroen’s huidige en suite badkamer is al een hele vooruitgang voor mij) en natuurlijk van Pinterest!

Moodboard badkamer

Naast de look-and-feel hebben we ook de inrichting al zo goed als af. We willen nog wel om tafel met een badkamerspecialist voor advies op maat en natuurlijk om onze ideeën te toetsen!

Proefbadderen en ochtend-rituelen

Afgelopen weekend bezochten we enkele badkamer-zaken om te kijken of we nog op 1 lijn zitten en om enkele maten vast te stellen. We twijfelde over de lengte van het bad en het wastafelmeubel. Gelukkig kan je in badkamerwinkels proefbadderen. Met kleding, zonder schoenen. Op basis van onze lengtes (Jeroen is iets langer) hebben we gekozen voor een inbouw bad van 190cm lang. Zo kunnen we letterlijk languit in bad zonder dat onze benen over de rand hangen. Het is wel een enorm gevaarte, maar gelukkig is er ruimte voor.

Naast de kleur van wastafelmeubels, hebben we ook de breedte meteen getest. In ons appartement in Den Bosch ‘moeten’ we op elkaar wachten en kunnen we niet samen voor de spiegel. Niet dat we zo ontzettend ijdel zijn…, maar naast elkaar is efficiënt en gezellig. We gingen uit van 120 cm breed maar zo in het echie viel dat enigszins tegen. We zijn geen iele mannen en stellen menselijke ruimte op prijs, dus de wens was toch breder.

Gezien de badkamer groot genoeg is en 150 cm breed past hebben we daar voor gekozen. Of het een dubbele wasbak wordt of enkele is nog even uitzoeken maar daarvoor hebben we vrijdag een afspraak bij de badkamerspecialist! Hopelijk kunnen we weer een post afvinken!

3D-ontwerp van onze badkamer (so far)

3D ontwerp badkamer

Wat we wel al concreet hebben is ons idee voor de badkamer in Sketchup, daar moest ik echt mee aan de slag. Ter verduidelijking; deur rechts leid naar onze slaapkamer, de deur onderaan naar de overloop en het raam links heeft zicht op de tuin.

Op naar vrijdag! Hopelijk worden we daar wijzer over de indeling en natuurlijk of het past binnen ons budget, niet geheel onbelangrijk! Houdoe 🙂

Fotografie header © Funda