…dan krijgen we de sleutel van ons huis in Heeswijk-Dinther! Het is zo’n week die niet snel genoeg kan gaan en tegelijkertijd bomvol puntjes op de spreekwoordelijke i zit.

Deze week willen we een klap geven op de keuken, badkamer, vloer én de aannemer. Die laatste met name, want handig zijn we tot op zekere hoogte, voor het echte werk hebben we experts nodig!

Offertes, offertes en nog eens offertes

Afgelopen maanden hebben gedetailleerde offertes mogen ontvangen en naast ons budget kunnen houden. Dat viel best tegen soms, want we hebben beide een dure smaak. We gaan het liefst voor kwaliteit en daar betaal je nou eenmaal voor. Ook wisten we heel goed wat we wilden (en wat niet), en kregen we van experts continu tips en nieuwe opties waardoor we het helaas net niet konden afvinken, maar wel met een goed gevoel naar huis gingen.

Het is de uitvoering die telt

Dit weekend bezochten we nog een vloerenboer voor de gewenste gietvloer beneden. Jeroen heeft in Den Bosch al een gietvloer, maar mijn voorkeur gaat zelf meer uit naar een ruw randje. Ondanks dat er in mijn appartement in Rotterdam laminaat lag, was ik altijd groot fan van een betonvloer. En ondanks dat het vaak dezelfde naam draagt, zijn de uitvoeringen verschillend. Gelukkig kon Jeroen de betonvloer van de zaak die we zaterdag bezochte ook ontzettend waarderen, dus we wachten nu “geduldig” de offerte af.

De pressure Quooker methode

Speaking of.. zaterdag ontvingen we wel een offerte van de keukenboer. Even schrikken, want we hadden gehoopt onder de twintig duizend euro, maar dat mocht niet zo zijn. We hebben hoop dat het wel onder dat bedrag kan en hebben daarom een nieuwe afspraak gepland met de keukenadviseur om de wensen nog eens te bespreken en naast het aanbod te houden. En inderdaad, om even terug te komen op de titel: de Quooker is inbegrepen in de offerte… Duimen maar!

Een laatste rustig weekend

Alles draait op dit moment om deze beruchte week! We krijgen de loodgieter over de vloer die ons hopelijk meer inzicht kan geven in de werkzaamheden die we tot bepaalde diepte hebben kunnen definiëren. En vanaf vrijdag kan het allemaal gaan gebeuren. Daarom genoten we afgelopen weekend van een heerlijke wandeling in de Bossche Broek, het natuurgebied op nog geen 10 minuten lopen. Ook bezochten we de Sint-Janskathedraal en genoten we van het straatgezicht van Den Bosch.

Niks zo lekker als genieten van de buitenlucht. Een van de redenen dat we onze zinnen zette op het nieuwe huis. Ik kan niet wachten om straks te genieten van de enorme tuin, het weidse uitzicht en al het groen!

PS: mocht je nou ook genieten van Den Bosch, van een groengebied en gezellig centrum op loopafstand, dan heb je geluk! Jeroen’s appartement komt binnenkort in de verkoop! Keep you posted 🙂