Thuiswerken is de norm en waarom zou je dat doen vanuit een kamer met alleen een bureau, stoel en je computer of laptop? Maak van jouw kantoor een thuis, waar je plezier en productiviteit combineert! Ik help je met 3 tips – die toevallig allemaal met een P beginnen – om jouw thuiskantoor te stylen als een pro!

Dit is overigens niet een blog die je helpt met het inrichten van de basis van je thuiskantoor. Geen ergonomisch advies of layout-tips. Dit is een blog met inspiratie om eenvoudig jouw thuiskantoor persoonlijkheid te geven. Ik geef je een portie P’s die zorgen voor productiviteit en plezier en jouw thuiswerkplek een parel maken. 

Prullenbak

Tsja, een prullenbak is praktisch en nodig. Het is een element waar je niet veel aandacht aan schenkt. Maar wat als je dat wel doet? Wat als je niet voor simpel gaat, maar voor een design prullenbak? Een beetje lef in je interieur maakt het verschil! Ga voor een opvallend kleurtje of een aparte vorm. Geen prul.

Prullenbak ‘Paper’ van HAY

Planten 

Alle planten verzamelen! Planten zorgen voor zuurstof en brengen buiten naar binnen. Mijn thuiskantoor telt 3 planten. Een hoge plant, een hangplant en een middelhoge plant. Het verschil in soorten en grootte zorgen voor een speelse indeling. Om een van de planten meer zonlicht te gunnen heb ik ‘m op een bijzettafel geplaatst. Hierdoor heeft de plant letterlijk een voetstuk en oogt het meteen een stuk meer huiselijk. 

Planten zijn veelzijdig en laten zich makkelijk plaatsen in een ruimte. Heb je een vergeten hoekje? Maak een collage van diverse planten met een plantenstandaard. Hierdoor kan je zelfs met planten met dezelfde grootte spelen met verschillende hoogtes. Of ga de hoogte in en zet hier en daar een hangplant naast een stapel boeken of ordners. 

Leuk weetje: planten verhogen je productiviteit met maar liefst 15 procent! Uit onderzoek blijkt dat werknemers omgeven door planten niet alleen productiever zijn, maar ook meer tevreden. 

mijn thuiswerkplek

Prints 

Flexibel en decoratief: prints. Het behang met jungle print geeft mijn thuiskantoor een flinke upgrade. Met mijn liefde voor de natuur, is dit behang ook geen verrassing. Het zorg voor een functionele accentmuur! 

Liever iets minder blijvends? Kies dan voor een print in een lijst. Prints die je gewoon mooi vind, die iets voor je betekenen of misschien een foto die je ooit zelf schoot. Liever een persoon van woorden? Kies dan motiverende quotes. Persoonlijk ben ik fan van een collagewand, maar te druk voor mijn eigen thuiswerkruimte. Daarom hangt er nog geen print op de muur, maar staan ze op de grond. Heel creatief, al zeg ik het zelf ;).

3 x stylen met 3P’s

Om je enigszins op weg te helpen heb ik, omdat al het goede in drieën komt, drie ontwerpen gemaakt met een eenvoudige thuiswerk basis plus de 3P’s.

Prullenbak ‘Woodrow’ van Umbra | Silhouette prints van Desenio | Plantenstandaard ‘Salix’ van MADE

Gouden en zwarte accenten geven je thuiswerkplek allure. Het goud van de plantenstandaard komt terug in de ingelijste prints en een subtiele zwarte prullenbak met houtlook maakt het geheel stijlvol.

Prullenbak ‘Paper’ van HAY | Frida Kahlo + Love prints van Desenio | Plantenstandaard ‘Azalea’ van Lifa Living

Je zou bijna kunnen zeggen dat de design prullenbak hier de show speelt! Tweekleurig en ook nog eens gedraaid met strakke lijnen. Dezelfde kleuren zie je terug in de LOVE poster die naast blauw en groen, ook de overige kleuren van de regenboog weergeeft. Mooi gecombineerd met het Frida Kahlo portret in botanische sferen. Voor balans: een zwarte plantenstandaard waar de planten de rol spelen.

Prullenbak ‘Nova’ van Zone Denmark | Prints van Desenio | Plantenstandaard ‘Ascot’ van Mica Decorations

Deze combinatie komt heel dichtbij de sfeer van mijn thuiskantoor. De print met de ‘wijnglas-duikers’ heb ik zelf ook! Gedempte kleuren blauw en grijs zorgen voor een rustig geheel om tussen te werken. Ook de plantenstandaard is minimalistisch en speels en de pedaalemmer zorgt ervoor dat je geen blik kan werpen op ideeën op papier die het niet zijn geworden.

Zó zie je dat je met slechts 3 P’s eenvoudig jouw thuiskantoor kan stylen als een pro. Praktisch en decoratief.