Hoewel ik liever vooruit kijk, is het ook goed om terug te blikken. Daarom een terugblik op de afgelopen maand. Ik heb weinig geblogd, al stroomt mijn hoofd nog steeds over van de ideeën. Waarschijnlijk het probleem dat ik niks concreet op papier krijg! Gelukkig hebben we het huis zo goed als af en daar lag tenslotte de prioriteit! 

De eyecatcher van onze badkamer

Augustus trapte ik af met onze eyecatcher in de badkamer én met een bijpassende geweldig leuke kortingsactie van Photowall Sweden. De muur schijnt in het echt nog mooier te zijn dan de foto’s, aldus vrienden en familie die een bezoek brachten aan ons nieuwe huis. We zijn er zo ontzettend blij mee! De badkamer is officieel klaar met de door de aannemer geplaatste vensterbanken. 

Even een klein beetje reclame voor onze fijne aannemer van den Nieuwenhuijzen uit Heeswijk-Dinther die, op een vensterbank in de bijkeuken na, de laatste werkzaamheden heeft verricht. Patrick en co, bedankt voor jullie adviezen, gezelligheid en bijdrage aan ons thuis! 

De deuren zitten erin! 

Het is even wennen om na weken deur-loos door het leven te gaan in huis (met uitzondering van de bovenverdieping). Inmiddels hebben we houten deuren met glas en navigeer je via de bijkeuken naar alle ruimtes in het huis. Door de drie glasplaten in de deuren blijft het geheel wel open en licht, gelukkig! De kelderdeur is overigens wel dicht voor de rust.

Foto’s houden jullie nog van me tegemoet. Die combineer ik met een opgeruimde en volledig werkende bijkeuken die in september “opgeleverd” wordt 😉

Mijn creatieve kamertje heeft vorm

In de weekenden hebben we het raam van dit heerlijke kamertje een kleurtje gegeven. Nouja, kleur, het is RAL 9003 geworden, oftewel wit met een grijspigment. Ook staat er inmiddels een breed bureau, een comfortabele eetkamerstoel, een blauw(!) ladekastje voor de printer (en mijn kleuradvies gerei) en hangen er planken voor leuke prints en mijn Scindapsus stekje. Het is een heerlijk kamertje om in te werken, zeker nu de ruimte ook is voorzien van raamdecoratie. 

De overige beelden heb je nog van me tegemoet. Ik ben nog steeds in dubio welke kleuren hier op de muur komen. Daarbij begreep ik dat Flexa volgende week de nieuwe kleur van het jaar 2021 gaan onthullen… En hoop ik ook het bijpassende boek met daarin een scala aan kleurinspiratie te ontvangen. Ik ga hier altijd goed op en wijd er tegen die tijd ongetwijfeld een blog aan zoals ieder jaar.

De trap is zo goed als klaar 

Hoewel de bekleding al lang was aangeschaft hebben we het bekleden van de trap uitgesteld tot we echt klaar waren met materieel sjouwen en verbouwen. We kozen een pvc vloer voor boven die we ook meteen door konden leggen op de trap. Het heeft veel tijd gekost deze trap. We zijn dan ook ontzettend dankbaar voor de hulp. Zonder die gouden vaders van ons hadden we het niet gekund!

Af is de trap overigens nog niet. We hebben al een poging gedaan met verven, maar door het plaatsen zijn er beschadigingen. Ook hebben we inmiddels zwarte verf gekocht voor deze klus, zodat de kleur matcht met de strips op de trap. En als kers op de taart moet er nog een leuning komen, maar hiervoor zijn we nog in dubio. 

“Aan tafel!”

We waren al eventjes op zoek naar een passende eettafel, tot mijn schoonvader ons Gister & Vandaag tipte. De winkel, gelegen in Asten, biedt een breed aanbod van formaten, afwerkingen en poten. Ideaal, want dan kan je het hout ook echt voelen en je eigen blad eenvoudig uitkiezen! Zo gezegd, zo gedaan, kochten we op een zondag het meubel en kregen we deze zelfs al de donderdag erna geleverd! 

Het eikenblad hebben we onbehandeld aangeschaft (zoals je hierboven kunt zien) zodat we nog even konden kijken hoe of wat. Inmiddels zitten er twee lagen beits op, zodat de tafel bestand is tegen etentjes en thuiswerken. Een mooi extra voordeel: door de transparant matte meubellak blijft de natuurlijke eikenkleur van het blad behouden (houd hout hout) 😉 

Fort Knox 

Omdat wonen in buitengebied qua gevoel voor veiligheid (en ook qua oppervlakte maar dat terzijde) anders is dan een appartement met bellenplateau, hebben we van begin af aan ingezet op beveiliging. Veilig voelen is tenslotte ook een vorm van rust en dat is ons alles waard! Kortom, we hebben binnen en buitenshuis alarm en camerabeveiliging. Een mooi voordeel hiervan is dat we op afstand ook de hond(en) in de gaten kunnen houden! 

Met dank aan onze elektricien ETL Elektrotechniek die ons letterlijk (én figuurlijk) heeft verlicht! Hij denkt mee en heeft ons geadviseerd over elektra en alarmbeveiliging, een aantal elektra klusjes flexibel opgepakt die we eigenlijk in eigen beheer zouden doen en ervoor gezorgd dat we zonder poespas goede verlichting hebben! Kortom, erg blij mee en ik gok dat we hem ook vragen zodra er een plan is voor buiten!

Huisje, boompje…

Beestje! Nouja.. voorlopig past die ‘je’ er nog wel achter, maar over een paar maanden is dat er af. Afgelopen zondag zijn we gaan kijken bij een nestje Berner Sennenpupjes. We waren op slag verliefd en hebben genoten van het kwalitatieve uur tussen de lompe dreumesjes. Duimen dat ze deze week goed door de test komen bij de dierenarts want dan zijn we over twee weken trotse baasjes en kan ik het niet uitsluiten om wat puppy-love op mijn blog te delen.

Welkom september!

Nu al zin in deze nieuwe maand. Naast dat Jeroen morgen jarig is, wordt er deze maand de laatste hand aan de keuken gelegd en hoop ik die snel te delen. Ook staat er nog wat verfwerk op de planning boven, het finaliseren van de bijkeuken, komt de vitrage voor de woonkamer binnen… en wellicht gezinsuitbreiding 🙂 Stay tuned!

Fijne nieuwe maand lieve lezers!

Fotografie © Johan Hazenbroek