Woensdag 4 maart woonde ik samen met enkele mannelijke fashion bloggers de opening van The Bakery in Reusel bij. En geloof me: dit is de plaats waar je wilt zijn! Het industriële karakter van de winkel nodigt je uit met zijn caramel kleurige houten lambrisering, in contrast met de grijze bakstenen. Grote ramen, een old school uithangbord en simplistische bankjes… en dan ben je nog niet eens binnen. Deze complete experience is moeilijk te omschrijven, maar ik doe mijn best!

The Bakery is gevestigd in een voormalige bakkerij en die sfeer is letterlijk te proeven. Eenmaal binnen verwelkomt de winkel je met versgebakken vierkant ‘signature bread’ en afgebakken brosse koeken. Het winkelpersoneel is gekleed in denim en is voorzien van een spijkerstoffen schort met het in leer gedrukte logo van The Bakery. Door de ruiten achter de verkoopbalie zie je de rest van de winkel. De schorten zijn van het Nederlandse merk ‘Witloft’.

TheBakery-1114-12

TheBakery-1114-4

Alles klopt en past binnen het totaal aanbod van de unieke denim store annex ontmoetingsplaats. De vloer van de entree is oorspronkelijk van een school geweest en meer dan 150 jaar oud, het plafond is uit een klooster en boven de balie hangen fabriekslampen die voor het juiste sfeerlicht zorgen. Grote deuren leiden naar de volgende ruimte waar we omgeven door old school beats van ‘Naald & Kraak’ een rondleiding krijgen van de enthousiaste getatoeëerde store manager.

2015_VZ15_TheBakery_Selectie_bloggers-6

2015_VZ15_TheBakery_Selectie_bloggers-29

Images by The Bakery

Manager Cor leidt ons rond en heeft duidelijk zijn vak begrepen. Hij neemt ons mee langs bekende merken zoals Denham en Diesel, voor mij wat minder bekende merken zoals Deus en Good People, en introduceert het eigen label ‘Victim’. De collectie van shirts en jassen wordt afgewisseld met kunst- en fotografieboeken. De styling, die het personeel op zich nam, ziet er super uit! Kratten, pallets, juten zakken en hier en daar een brood zorgen voor een totaalsfeer.

TheBakery-1114-6

TheBakery-1114-1

TheBakery-1114-3

TheBakery-1114-20

TheBakery-1114-16

TheBakery-1114-2

Midden in de de store staat de oven achter een grote tafel die uitnodigt om een hapje mee te pakken, of plaats te nemen terwijl je je hart ophaalt aan de collectie. Rechts achterin is de werkplaats waar je terecht kan met kapotte jeans bij Denham Service Co. Tijdens onze rondleiding praat Ruben van ‘Denham’ ons bij over de werking en het karakter van jeans  – interessante stof voor een fashion newbie zoals ik!

TheBakery-1114-9

TheBakery-1114-14

Het interieurontwerp heeft Binnenbrand op zich genomen en de uitwerking is gedaan door Creatings. Alles is vanuit het idee van de ondernemers vanuit binnen opgebouwd. De meubels zijn hergebruikte onderdelen van de bakkerswinkel. Het plafond in de store is van treinplanken en oogt authentiek. Enkel de muur is opnieuw gemetseld, maar dat moet je net weten want het is vakmanschap pur sang.

Eigenlijk alles ademt de pure authenticiteit van vakmanschap en noeste arbeid! Hier werken mensen met passie voor hun vak! The Bakery is een fantastische store met een totaal concept waar kwaliteit, vakmanschap, authenticiteit en beleving hoog in het vaandel staan. Dit is de shop voor ‘denim freaks’ en ‘rebels without a cause’. Als James Dean nog zou leven, zou dit zijn nieuwe hangout zijn!

Van mij mogen er meer van dit soort totaal concepten komen. Deze winkel zou het ook goed doen in Rotterdam! Het brood en de koeken zijn heerlijk, waar ik ook thuis nog van heb mogen genieten. Naast eetbare goodies, ontving ik een met logo gesierde broodplank en een Denham tas, muts en grove sleutelhanger. Met mijn volgend bezoek hoop ik de nog voor mij onbekende merken wat meer eigen te maken 😉


The Bakery is de nieuwste aanwinst voor Fashion Square DE BRINCK in Reusel en dagelijks geopend met drie koopavonden én elke zondag koopzondag. Naast een volledig denim aanbod en verwante kwalitatieve kleding en schoenen zijn ze in het bezit van een horecavergunning. Kortom naast brood en knapperige koeken kan je in de zomer ook genieten van een biertje op een van de bankjes buiten de winkel. Big plus: de ligging aan het winkelplein met volop gratis parkeergelegenheid!

Voor meer info en events check thebakerystore.nl.

All images by Johan Hazenbroek [ label1114 ] unless noted differently
Header image by The Bakery