Thuiswerken = het nieuwe werken. Met een thuiswerkschema (want ik werk toch nog graag op kantoor omgeven door collega’s) is mijn nu minimale studeerkamer ook aan een update toe. Het was de kamer met de minste prioriteit die ik inrichtte met IKEA basics, maar waar ik toch wel wat sfeer mis. Tijd voor een update!

“Voor een ander inrichten is veel makkelijker dan voor jezelf”

Ik kan dit enorm beamen. Met opties te over, een ‘ik vind alles wel iets hebben’ houding en een hoofd vol ideeën, heb ik bij iets inrichten voor mezelf (of dat nou een kamer of een website is) meteen last van het bekende ‘blank canvas syndrome’. Alles kan! En dat maakt het niet veel makkelijker, want daarmee komt er niks op papier en blijft die kamer saai wit…

Stappenplan thuiskantoor inrichten

Met een moodboard als basis voor de sfeer, is de tweede stap functionaliteit. Dit is overigens niet de meest ideale manier om een ruimte in te richten, maar voor mij een begin gezien de basismeubels er al staan. Een ding is zeker, de huidige opstelling maakt me niet gelukkig. Ik zit onder het raam (zonder uitzicht) met mijn rug richting de deur. Hierdoor blijft er ruimte over in de kamer, maar niet genoeg voor een lekkere fauteuil / zithoek.

De ruimte: bijna vierkant, hoge dakkapel en dus twee schuine plafonds, twee ingebouwde kasten (lekker old school!) en een nis van 1.20 m diep met schuin plafond.

Ik heb verschillende layouts gemaakt, maar de uitkomst bleef hetzelfde: er is geen ruimte voor een andere functie dan werken. Eerder schreef ik al over foto’s maken in deze ruimte, dus een beetje extra ruimte naast een bureau is wel handig, en dat is mogelijk met deze opstelling!

Tijd voor kleur!

Een beetje wit op de muur is niet verkeerd, maar ik merk dat ik enorme behoefte heb aan kleur! Het is dan ook geen verrassing dat er blauw op de muur gaat komen. Ik sta immers bekend als blauw-fan (check mijn Rotterdamse appartement!) en hoewel ik ontzettend veel kleuren kan waarderen (en zelfs bordeaux rood heb overwogen), is blauw een kleur die mij nooit verveelt. Voor deze ruimte heb ik een diepblauwe kleur op het oog die neigt naar zwart!

Voor de andere muur heb ik een jungle print in vergrijsd groen. Omdat mijn plan is de deuren mee te behangen en deze zo min mogelijk op te laten vallen, heb ik een kleur uitgezocht die het dichtstbij de kleur van het behang komt.

Hoewel ik oog voor kleur heb, heb ik voor deze specifieke match de kleurenscanner (tip!) van de Sikkens app gebruikt! Je snapt dat ik niet kan wachten om het geheel te behangen! Dat ga ik uiteraard aanpakken met mijn behang-heldin (mijn moeder) want de muur in onze badkamer is ook ontzettend geslaagd al zeg ik het zelf!

Puntjes op de (decorat)’i’

De nieuwe opstelling staat en ik moet zeggen dat ik ontzettend gelukkig wordt hiervan. Mijn blik op de deur, natuurlijk daglicht achter me, planten om me heen en extra goede akoestiek met mijn Symfonisk geluidsbox in het nisje. Hoewel ik met mijn rug richting het raam zit, heb ik (nog) geen last van zon op mijn beeldscherm; niet geheel onbelangrijk. Gelukkig heb ik een handige jaloezie hangen waarmee ik controle heb over de zoninval!

Ook heb ik een sfeervol lichtgrijs vloerkleed besteld, die ik vanmiddag ga oppikken (handig dat click & collect!). Nu rest nog de blauwe verf en de collage van prints en foto’s, maar dat komt goed. Eerst even een aantal foto’s selecteren en wellicht wat leuke spreuken. Wordt vervolgt…

Fijne werkdag!