Mijn thuiswerkplek heeft een flinke upgrade gekregen. Er ligt een stevige basis, de muren hebben kleur, ik ben omgeven door planten en ik heb goed materieel om aan en mee te werken. Tijd voor een update over deze upgrade!

Begin dit jaar maakte ik plannen voor mijn creatieve kantoor. Een kamer waar ik los kan gaan en ‘Johan’ ademt. En dat is gelukt! Ik voel me er als een vis in het water! Hoewel ik nog geen tijd gemaakt heb voor (flatlay) fotografie — gezien het heerlijke weer en onze paradijselijke tuin — werk ik er maar liefst drie dagen per week aan gebruiksvriendelijke designs en ontmoet ik online mijn collega’s. 

Before

Gedempte kleuren voor sfeer en rust

De witte muren maakten plaats voor een op The Hague Blue geïnspireerde vergrijsd blauwe kleur. De muur en deuren van de authentieke inbouwkasten is behangen met een vergrijsd groene jungle print en het voormalig grote bureau, heeft plaats gemaakt voor een los bureaublad in de kleur truffel eiken op twee schragen, die bijna identiek is aan de kleur van de pvc laminaatvloer. Gelukkig ligt er een kleed onder het bureau, waardoor ik niet alleen iets zachts aan mijn voeten heb, maar beide eiken sfeervol gescheiden worden van elkaar. 

Eenvoudig doe-het-zelf bureau

De poten van het vorige bureau gebruikte ik voor een mini bureau in de nis. Het blad is een voormalig keukenkastdeurtje, die we lieten vervangen vanwege een fabrieksfout, maar bewaarden ‘just in case’. En die komt nu goed van pas! Het biedt plaats voor de printer, boeken en mijn Sonos Symfonisk speaker – waar ik graag het foute uur op draai 😉 

De muislamp van Marcantonio (op wie ik al jaren een oogje heb) van Seletti verlicht de donkere nis op zijn eigen manier

Natuurlijk kunnen er geen planten ontbreken! Een viertal sieren vloer en bureau. Een lepelplant voor wat luchtzuivering, een Scindapsus die mooi kan gaan hangen vanaf mijn bureau, een Homalomena aan de andere kant van het bureau en een Strelitziae die siert vanaf het tien-euro-tafeltje uit Rotterdam en zorgt voor een gouden gloed naast het blauw. 

Linkse print ‘Your friends forget you get old’ van Maarten Leon, rechts Isle of Skye illustratie geshopt tijdens onze roadtrip door Schotland

Hoewel er ingelijste prints staan, weet ik nog niet hoe en waar ik ze ophang. Ik twijfel nog over een prikbord voor inspiratie. Ook sierlijsten op de muur vind ik enorm stijlvol, wie weet combineer ik die ideeën. Voor nu blijven de muren leeg, ook wel rustig. 

Muur in blauwe kleur U0.10.20 van Sikkens via Verfwinkel.nl
Behang Summer van Karwei
Bureaustoel WeWork via Bol.com

Fotografie © Johan Hazenbroek