We gaan niet verhuizen als je daar aan denkt. Zeker niet! Ons huidige stekkie is geweldig en willen we nooit meer kwijt. We leven midden in het groen en dat smaakt naar meer groen. Ook binnen! Toen de Scindapsus weer terugkeerde van logeren bij mijn ouders, kriebelde het weer. Kortom: tijd voor een nieuw stekkie!

Het is niet het eerste stekkie van de Scindapsus. Ik stekte de hangplant eerder en schreef er zelfs een beginners guide voor. Inmiddels heeft de Scindapsus die was gaan logeren ook weer voor ‘jong’ gezorgd en staan er twee mini’s bij mijn ouders in huis. Tijd voor een nieuwe mini op het creatieve kamertje, die sinds afgelopen weekend leef/werkbaar is gemaakt.

De Scindapsus hierboven is weer helemaal in zijn element in ons huis. Door de hoge vakkenkast kan ze haar lange stengels kwijt en vangt ze voldoende licht. Deze plant is overigens niet het origineel, het origineel logeerde bij mijn schoonouders en is inmiddels ook weer thuis. Ze is iets breder en groter en heeft minder lange stengels. Wel heeft ze, zoals je hieronder ziet, een ereplaats in onze bijkeuken.

Heb ik het nog in de (groene) vingers?

Ik hoop dat ik het stekken niet verleerd heb. Eens zien hoe ik het er de komende weken van af ga brengen. De twee stekkies staan in ieder geval in het water en in de zon dus groeien moet goed komen 🙂 Ik houd je op de hoogte!

De plankjes en lijsten zijn van Ikea. Het kleine schaaltje is van vtwonen en het karafje heb ik waarschijnlijk ooit uit een kerstpakket, al zijn ze ook via bol.com te verkrijgen. Ik heb er de vorige plantjes ook in gestekt – werkt erg handig. De ‘Isle of Skye’ print kocht ik vorig jaar tijdens een roadtrip door Schotland. De collage-print van de bovenste plank is van Maarten Leon.

Fotografie © Johan Hazenbroek