Waar Instagram al niet goed voor is! Instagram is mijn begin van de dag, en ik gok het ochtendritueel van velen. Niks leukers dan een foto van P!nk in haar ochtendjas na een tof concert of een PR van een crossfit buddy die een enorm actieve early bird is. Je komt er inspirerende mensen tegen en, uiteraard, prachtige interieurs. Zo ook die van Laura. Een vloer ’to die’ for, industriële details, mooie kleuren op de muur en veel planten; een vrouw naar mijn hart!

Zo deelde zij onlangs dat ze op zoek was naar mooi posters voor boven haar piano op Desenio. Ik kende Desenio nog niet en had al heel wat tijd doorgebracht op andere webshops met art prints. Je snapt het al: ik ben geslaagd bij Desenio!

Dit is overigens geen editorial, dit is gewoon puur enthousiasme! Desenio is echt een traktatie voor je netvlies. Een enorm fijne webshop bestaande uit beeld en categorieën. Zo hebben ze het kopje ‘perfect pair’ waar ze posters delen die perfect te combineren zijn en inspireren ze je met een fijne Scandinavische styling. Enfin, waar ik eerder uren doorbracht op de andere websites, koos ik toch wel eenvoudig bij Desenio voor de juiste posters. Ik was op zoek naar: iets donkers, fotografisch beeld en iets natuurlijks / met planten (uiteraard!).

Drie nieuwe geprinte planten

Via de categorie ‘Botanisch’ stuitte ik op een serie van planten die op verschillende manieren belicht zijn. Geloof me, als je op deze categorie terecht komt wordt je enorm hebberig! Ik vind het ook een wonder dat ik een keuze heb kunnen maken, want ik heb weinig gezien waarbij ik dacht “ehh, nee, dank je”. Ik vond ‘Black Plant’ en spotte in de fotoserie 2 andere posters uit dezelfde serie: een detail van een plant en een palm. Qua kleur sluit ‘ie ook perfect aan op het blauw van de andere muur in de woonkamer.

label1114-nieuwe-posters-desenio-03

Daarnaast heb ik, op het Chinese lantarenplantje na, geen planten aan deze kant van mijn woonkamer. Simpelweg omdat er grote elementen staan, zoals een bank en eettafel. Kortom, ruimte voor onderhoudsvriendelijke planten! De 50×70 lijsten kocht ik bij IKEA (het plexiglas van de FISKBO verwijderde ik omdat het niet samengaat met matte prints – spiegeleffect 😛 ).

label1114-nieuwe-posters-desenio-02

Mijn vriend hing twee botanische posters naast elkaar aan de zijkant van de bank en ik vond het wat vreemd maar ben eigenlijk heel blij met die compositie! We waren overigens niet aan de wodka (hé wat jammer). Het is een limited edition van Absolut die ik nu gebruik als waterkaraf. Sjiekheid ten top 😉

In tropische sferen

De palmposter plaatste mijn vriend achter mijn tv. Hij is echt een geboren stylist! Gek genoeg laat ik hem zijn gang gaan in mijn huis, terwijl ik voorheen alles uitdacht. Hij doet het net een tikkeltje anders en daar houd ik van! De poster laat zich ook goed combineren met de blauwe muur en zorgt dat de televisie niet zo’n object op zichzelf blijft. Erg sfeervol!

[one_half]label1114-nieuwe-posters-desenio-05[/one_half][one_half_last]label1114-nieuwe-posters-desenio-04[/one_half_last]

Ik ben helemaal blij met de botanische posters én nog blijer met de kortingsactie van Desenio. Zo zie je maar weer dat je met een klein budget ook een groot verschil kan maken! En… nog meer planten in huis: yay!

 

Fotografie © Johan Hazenbroek