Vorige week bezocht ik de pre-opening van de Toonzaal van kunstenaarsduo Rosan Chinnoe en Marc Vlemmix in de Hofbogen, letterlijk bij mij om de hoek. Naast de opening van de galerie was het tevens de vernissage van hun nieuwe collectie ‘Spring Affair’. Rosan en Marc zijn partners in liefde en kunst.

Ze zijn begonnen met stillevens om met de imperfectie van het leven om te gaan. Ook zijn ze geen onbekenden voor me. Ongeveer twee jaar geleden schreef ik een blog over de eerste serie werken van het duo – uitgevoerd in zwaar Barok.

De nieuwe serie ‘Spring Affair’ is een lust voor het oog en lijkt door het gebruik van het kwalitatieve Hahnemühle fine-art papier meer op schilderwerken dan op fotografische beelden. Prachtig uitgevoerd in een lichter pallet met Scandinavische minimalistische details. Zen met een vleugje theater. De composities zijn zorgvuldig uitgedacht, maar doen tegelijkertijd nergens gekunsteld aan. “Wat kleuren betreft, zijn we dit keer zeker anders en lichter gaan werken. Toch loopt er een sterke, emotionele rode draad door de collectie. Een tweede laag die voelbaar is over hoe de Parkinson van Marc ons leven heeft beïnvloed en ons tegelijkertijd sterker heeft gemaakt” aldus Rosan.

Chinnoe-Vlemmix-toonzaal2

De aankleding van de Toonzaal is verrassend fris. De originele betonnen wanden zijn geverfd in een mat grijze mint en poederlila, wat perfect past binnen het ‘Spring Affair’ thema. Bij binnenkomst valt mij meteen het behang op met een caleidoscopische weergave van bloemen die overeenkomen met de print van de uitnodiging. De staalconstructie, een idee van Marc, is een kunstobject op zich door de grafische compositie van de rode kweepeer.

Chinnoe-Vlemmix-toonzaal3

Chinnoe-Vlemmix-toonzaal5

Op de vloer ligt het eerste tapijt van Chinnoe & Vlemmix met daarop een schikking van witte kweepeer. De aankleding is zorgvuldig uitgekozen. Op het kleed staan moderne interpretaties van de bekende Egg en Vlinder stoel van Arne Jacobsen. De wanden zijn rijkelijk gevuld met de bloemcomposities. De spots aan het plafond belichten de kunstwerken op een afstandje. Boven de (werk) tafels spot ik Silvia lampen van Vita, die aansluiten bij het bloementhema.

Chinnoe-Vlemmix-portrait

Marc en Rosan met op de achtergrond Spring Affair no 1, 3 en 6

Chinnoe-Vlemmix-toonzaal4

Chinnoe-Vlemmix-toonzaal6

De Toonzaal is een heerlijke plek om even naar binnen te lopen en dient naast galerie ook als een werkplek en ontmoetingsplaats waar de kunst van Marc & Rosan zich in perfecte harmonie thuis voelt. Het is tevens de werkplek waar Marc werkt voor zijn stichting ‘Dance for Health’.

“Dit is wat er gebeurt als je je hart opengooit. Met plezier en liefde ontmoet je de juiste mensen, ontdek je schoonheid en kan je doen waar je passie ligt”. Prachtige woorden om dit verslag mee af te ronden. Het was een geweldige en inspirerende opening waar de passie voelbaar was en imperfectie werd omarmd door liefde. Hier ga ik vaker langs voor inspirerende gesprekken en om te genieten van de schoonheid van bloemen!

Op zaterdag 25 april en zondag 26 april houden Chinnoe & Vlemmix open huis
van 13.00 – 17.00 uur.

De Toonzaal is open van dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak.
Nieuwsgierig naar meer? Bezoek de website en lees mijn eerste blog over Chinnoe & Vlemmix.

Photography by Johan Hazenbroek, label1114