Deze maand vroegen Judith en Igor ons ‘Urban Jungle Bloggers‘ om eens goed te kijken naar de botanische schoonheid in ons huis. Met enkele planten deel ik al meer dan 5 jaar mijn huis waardoor ik ze niet meer weg kan denken. Maar het is lang geleden dat ik planten zo onder de loep heb genomen als met deze blogpost. Ik vond de keuze niet heel moeilijk om voor deze blog mijn Dieffenbachia te fotograferen; het is tenslotte de enige plant met bijzondere tekeningen op de bladeren!

This month Judith & Igor asked us Urban Jungle Bloggers to zoom into the botanic beauty of our urban greens. It was quite the challenge because with some of my plants I live for 5 years now, so they surprise me with new leaves but I never really zoomed in on them. Until now… 

I decided to capture the beauty of my Dieffenbachia because it’s the only one with painted leaves and over the years she grew many leaves to surprise me everyday 🙂 

label1114xUJB-BotanicalZoom-2

Ongeveer 4 jaar geleden (gok ik!) kocht ik deze Dieffenbachia op de markt op een zonnige zaterdag. Ik was eigenlijk op zoek naar een palm, maar was wel erg gecharmeerd van deze grootse plant met tropisch uiterlijk. Maar ook de luchtzuiverende werking was een grote plus om ‘haar’ mee naar huis te nemen. Het is een verrassende plant: elk blad is anders! Ik hou wel van afwisseling, dus ze past perfect in mijn interieur!

About 4 years ago I bought this beauty on a sunny Saturday. I was charmed because of her shape and her air purifying quality. If you like predictable plants, the Dieffenbachia isn’t your cup of tea. Sometimes she grows 2 or 3 new leaves at the same time. But look at her beauty against my blue living room walls and enjoy the botanical zoom! 

label1114xUJB-BotanicalZoom-4

Het contrast van het groene en geel tegen de blauwe muur is werkelijk prachtig – al zeg ik het zelf! Het lijkt wel alsof ik de plant in een studio gezet heb, maar niks is minder waar. Deze indigo blauwe muur is gewoon mijn woonkamer 🙂 Door de botanische details te fotograferen ontstaan er bijna schilderijen. Ik daag je uit om ook eens naar je groen te kijken als je betoverd wilt worden!

I like looking at the photograph above. It looks all set up but I just zoomed in with my camera. No extra lighting added or studio features. Just captured closely. Insane, right?!

label1114xUJB-BotanicalZoom-3

De natuur weet mij iedere keer weer te verrassen en ik ben blij met deze leuke Urban Jungle Bloggers uitdagingen waardoor ik creatief aan de slag kan met mijn groen. Check de bladeren van mijn Dieffenbachia, ze lijken wel geverfd met een ruwe kwast!!

Nature keeps surprising me and I’m happy to be part of this green community which challenges me to look at every angle of my plants! Above the closest botanical zoom of my Dieffenbachia. It looks like Mother Nature painted her leaves with a rough brush! 


Did I inspire you and do you wanna be part of this amazing green community? Join me and all others and sign up for the Newsletter on urbanjunglebloggers.com. I bet founders Judith (Joelix) and Igor (Happy Interior Blog) will inspire you too!

 

Photography Johan Hazenbroek, label1114