Één van mijn goede voornemens voor dit jaar is meer eigen beeld voor de blog! Gelukkig zorgt de maandelijkse editie van Urban Jungle Bloggers voor de juiste motivatie! Deze maand gaan we naar het hart van het huis: de keuken. De plaats waar liefde door de maag gaat en waar ik sinds begin vorig jaar véél meer tijd doorbreng dan de jaren ervoor – met een goede reden natuurlijk. Geniet van mijn kitchen greens!

Sinds ik gezonder ben gaan koken en veel experimenteer met de recepten die ik vind op menig blog, is de keuken mijn zen geworden. Ik kom er tot rust en unplug na een dagje werken. Elke zaterdag bezoek ik de markt voor groenten en fruit, waardoor ook iedere week mijn keuken anders kleurt. De deuren van mijn bovenste keukenkastjes heb ik er inmiddels allemaal afgesloopt om zo een meer luchtige keuken te creëren.

UJB-KitchenGreens-label1114-3

Omdat de lente ui groeit als een plant heb ik ‘m een vaas gegeven. Zo heb ik een constante groei en hoeveelheid groen op mijn aanrecht (tip!) en altijd een frisse ui bij de hand! Een beetje urban Jungle in de keuken kan geen kwaad!

urbanjungle-kitchengreens-logo

UJB-KitchenGreens-label1114-2

De bovenste planken zijn voor kruiden. Voorlopig sieren hier bieslook en peterselie. Twee ingrediënten die voor elke maaltijd een smaakmaker zijn. Of het nou een gebakken eitje is of een visschotel 🙂

Onlangs heb ik mijn witte servies vervangen door het grijsblauwe Dinera servies van IKEA. Bijpassend kocht ik een pot voor een cactus om zo nog meer groen toe te voegen aan mijn keuken. Ook past de Serax cactus vaas hier perfect zoals je ziet!

UJB-KitchenGreens-label1114-1

Deze hoeveelheid groen in mijn keuken maakt me blij én draagt bij aan meer vitaliteit. Alleen maar voordelen dus! Ik hoop dat ik jou met deze kitchen greens kan inspireren om ook (meer) groen toe te voegen in jouw keuken.

Bon appétit! 


Urban Jungle Bloggers is een maandelijkse serie van de 2 getalenteerde bloggers: Igor (Happy Interior Blog) & Judith (JOELIX.com). Elke maand delen zij ideeën om thuis een ‘urban jungle’ te creëren door diverse styling ideeën, DIY’s en groene tips en tricks! Every month they share ideas to create an urban jungle through styling ideas, DIYs and green tips & tricks. Doe ook mee! Het is leuk, inspirerend en je sluit je aan bij de grootste groene familie die er is! Meer informatie op:  urbanjunglebloggers.com. Join the green family!

Photography by Johan Hazenbroek