Voor ik verslaafd raakte aan planten in mijn huis, sierden bloemen mijn tafels, kasten en vloer. Tegenwoordig heb ik eigenlijk weinig bloemen in huis. Een bos bloemen op tafel is volledig verdwenen, wel koop ik af en toe enkele losse bloemen voor de diversiteit aan vazen in huis. Ik heb aardig wat bijzondere vazen verzameld door de jaren heen en vind ze zelfs zonder bloemen mooi ter decoratie.

Ik kon mijn geluk niet op toen Igor & Judith deze maand het nieuwe thema “Plants & Flowers” in mijn mailbox dropte. Een combinatie van de twee, een zonnige zaterdag en ruimte voor experimenteren leverden deze synergie van groen op!

plants-and-flowers-label1114-5

De hoofdfoto nam ik in mijn woonkamer, maar daarna zocht ik het contrast op en fotografeerden de overige beelden in mijn slaapkamer tegen de diepblauwe muur. In de betonnen vaas van House Doctor word de Anthurium vergezeld door een stengel van mijn Zamioculcas plant.

I took the head image in my living room, but wasn’t quite satisfied. The contrast between all the green wasn’t strong enough, so I took them to my bedroom and captured them against the deep blue wall. I also played with some of my plants; putting the Zamioculcas plant stem in my House Doctor vase, accompanied by a yellowish Anthurium. 

plants-and-flowers-label1114-1

plants-and-flowers-label1114-3

plants-and-flowers-label1114-7

plants-and-flowers-label1114-2


Before I got addicted to plants in and around my house, flowers decorated my tables and floors. Nowadays flowers are replaced with plants. Although I don’t have big flower bouquets anymore, I do buy several flowers of one kind to decorate the different vases. 

I was quiet surprised with this months theme Igor & Judith dropped in my mailbox. Plants & Flowers… an amazing combination if you ask me! So on a sunny Saturday I took some time to experiment and created my version. I’m really happy how the setting turned out and all the different focus and blurring created the whole picture! Thanks, Igor & Judith for this awesome theme and again congrats on winning the Meet The Blogger Innovation Award!!

 

Urban Jungle Bloggers is a monthly series hosted by 2 talented bloggers: Igor (Happy Interior Blog) and Judith (JOELIX.com). Every month they share ideas to create an urban jungle through styling ideas, DIYs and green tips & tricks. Want to join? You’ll find all the information on urbanjunglebloggers.com. Join the green family!

Photography by Johan Hazenbroek, label1114.nl