Zie je dat blije ei? Dat ben ik! Voor deze zomerse styling uitdaging van Urban Jungle Bloggers geldt: transformeer je kamer in een “Tropicool” vakantieverblijf. Wat een heerlijkheid! Mijn plantenfamilie zorgt iedere dag voor het heuse junglegevoel waar ik met volle teugen van geniet, dus deze uitdaging is aan mij wel besteedt!

Planten, zonnebril, drankje: klaar!

Voor dit tropische vakantieportret zette ik mijn planten gezellig bij elkaar. Ik heb er veel lol aan beleefd en voelde me behoorlijk (tropi)cool met in mijn ene hand een drankje en in mijn andere hand mijn Alocasia! Gelukkig was mijn vriend in de buurt om de foto’s te maken want met de zelfontspanner valt de scherpte altijd tegen. Maar hier is die dan: *KLIK*

 

label1114-UJB-Tropicool-011

v.l.n.r. Dieffenbachia, Scindapsus, Alocasia, Johan, Monstera, Ceropegia Woodii en Ficus Elastica

Bijzonder vakantiekiekje

Ondanks dat ik dit jaar voor het eerst op vakantie ging met mijn vriend naar het prachtige Griekenland en daar leuke kiekjes samen schoot, overtreft dit Tropicool portret alles (sorry Jeroen). Genieten als een koning met het kleine beetje gepaste arrogantie die daarbij komt kijken 😉

label1114-UJB-Tropicool-002

label1114-UJB-Tropicool-003

 

Je moet jezelf tenslotte niet te serieus nemen; doe ik niet in ieder geval.

 

label1114-UJB-Tropicool-004

Heerlijk vertoeven in mijn groeiende thuisjungle

Ik sta nog steeds versteld van de groei van mijn planten! Neem de Dieffenbachia die ook op bovenstaande foto twee nieuwe, gevouwen, bladeren telt. Deze kanjer is vanaf het begin al aan het groeien, ondanks dat tijdens het overpotten een ‘stammetje’ verloren is gegaan. Het bonte blad is een prachtig contrast tegen mijn blauwe muur, dat kon je wel zien in mijn vorige Urban Jungle Blog ‘Botanical Zoom‘, waar ik haar eenvoud toonde.

Ook de Scindapsus hangplant in de zwarte pot op mijn bijzettafeltje groeit als een malle. Ik kan niet wachten tot de bladeren de grond aan tikken, dat voelt nog meer jungle aan 😉

label1114-UJB-Tropicool-005

 

En graag verwelkom ik het nieuwste lid: de Alocasia, ook wel bekend als ‘Olifantsoor’ (Ollie’ voor intimi). Deze plant zorgt voor extra tropengevoel in combinatie met de Monstera met hun bijzondere bladeren.

Enjoy your tropicool summer!

*Alleen mijn Zamioculcas en Sanseveria ontbreken nog. ‘Zam’ is wat zwaar en ‘San’ vond ik iets minder tropisch dan de overige planten.

Word je ook zo blij van planten en heb ik je geïnspireerd om ook thuis te gaan spelen met je eigen planten? Join dan deze ontzettend leuke en inspirerende groene community opgezet door Igor (Happy Interior Blog) & Judith (Joelix) en deel jouw Urban Jungle maandelijks met de rest van de community! Meer info op urbanjunglebloggers.com!

 

Fotografie © Johan hazenbroek