Ondanks mijn kleine knusse appartement droom ik al jaren van een oude fabriek die ik in mijn droomhuis kan toveren. Zoals deze toffe oude waterfabriek in Australië uit de 19e eeuw met prachtige details zoals: bakstenen muren, strakke draag- en constructiebalken, flinke raampartijen en ruimte afscheiding door schuifdeuren.

Door het gebruik van wit en lichte kleuren blijft de aandacht op het stoere karakter en de ‘huls’ van het familliehuis. Dat stoere karakter komt voornamelijk voort uit de gerestaureerde baksteen muren, de grove balken en industriële elementen die goed gecombineerd worden met modern design.

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-3

Niet alleen de binnenkant is een plaatje, ook de architectuur van het gebouw is prachtig! Kozijnen worden uitgelicht met een lichtere steen en het boograam en om het geheel af te maken: de betonnen driehoek die erg veel weg heeft van de Griekse bouwkunst…

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-7

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-9

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-10

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-11

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-12

De bewoners baden letterlijk in het licht! De badkamer is een huisje op zichzelf en oogt ruimtelijk! Badder je mee in dit heerlijke familiehuis 😉

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-13

Ook is er nog ruimte over om deze prachtige Ford Mustang te stallen!

water-factory-converted-warehouse-in-fitzroy-by-andrew-simpson-architects-14

Een verlengend deel voor de keuken naar het dakterras. Hier wil je toch aanschuiven met al je vrienden voor een zomeravond?!

© Fotografie door Shannon McGrath