Keukentradities, wie kent ze niet! Van de voorbereidingen tot een volledig gedekte tafel. Sinds ik mijn levensstijl omgooide, besteed ik veel meer tijd in de keuken. De keuken is mijn zen geworden: mijn plek om te ‘unpluggen’ na een werkdag. Eten voorbereiden werkt heel rustgevend, zeker nu ik al die vergeten groenten heb verwelkomd! We zijn allemaal bekend met de gezegden dat de keuken het hart is van het huis en dat liefde door de maag gaat en ik ben het daar helemaal mee eens!

In mijn Urban Jungle Bloggers ‘Kitchen Greens’ blog deelde ik het groen in mijn keuken, maar nog belangrijker is natuurlijk het keukengerei en textiel. De nieuwe VARDAGEN serie van IKEA zit bomvol tijdloos en stijlvol design. Stevige ouderwetse keukenmessen die jarenlang meegaan om al je eten mee te snijden en te bereiden.

IKEA-VARDAGEN-6

IKEA-VARDAGEN-3

Mocht je ook fan zijn van ovenschotels dan heb je vast ook eens ervaren dat pannenlappen niet heel handig zijn bij het serveren van de ovenschaal. De ovenwanten van VARDAGEN zijn ruw, stoer en van katoen waardoor je zeker weet dat je voor kwaliteit kiest!

IKEA-VARDAGEN-4

IKEA-VARDAGEN-header

Als je eenmaal het eten op tafel heb staan moet je natuurlijk wel (jezelf en) je gasten verrassen. Misschien heb je hem niet en daar al gezien, maar de traditionele karaf is terug van weggeweest. Niks fijner dan transparantie; zeker als het op eten aankomt. Een karaf met bijvoorbeeld kokosmelk bij het ontbijt en een karaf water in de avond. Of een karaf met nootjes, vind ik persoonlijk altijd leuk (en hygiënisch) in eetgelegenheden. O en die glazen potten zijn mij iets te landelijk, maar zijn bij uitstek prachtig op planken of in je keukenkastjes gevuld met je favoriete etenswaren,

IKEA-VARDAGEN-2

En last but not least: de vaat. Na het eten is het tijd voor de vaat. Of je nou een vaatwasmachine heb of niet, er komt altijd wel iets uit waar je nog even een doekje over haalt. Ik ben wel gecharmeerd van dit ruwe linnen textiel uit de VARDAGEN serie!

En last but not least moet ik toch nog wel even kwijt dat ik deze fotoserie van IKEA helemaal te gek vind! Het is donker, ruw, masculine en bijna klassiek gestyled!

VARDAGEN is vanaf februari verkrijgbaar bij IKEA.

 

Foto credits IKEA