Afgelopen weekend deelde ik een tuin-selfie die ik een aantal weken geleden nam in onze tuin. Gek genoeg was ik deze foto en de andere die ik die dag schoot helemaal vergeten. Kortom, in het kader van tuinliefde een blog met vergeten tuinkiekjes. Enjoy!

Overigens had ik deze bijzondere vlinder nooit eerder gespot. Een bont zandoogje, weer wat geleerd. Zat prachtig stil te poseren voor me onder de rode meidoorn in de zijtuin. Er wordt veel gefladderd in onze tuin, en dan heb ik het niet alleen over mezelf 😉 Maar wat wil je met al die flora!

Vanaf dit punt van de oprit kun je zelfs de rode Meidoorn spotten (net boven de paarse sering). Prachtig toch?!

De Sering is een van mijn favorieten. Het is een plant die we vroeger ook hadden naast de voordeur en die iedereen begroette met een zalige geur. Deze paarse ruikt ook heerlijk!

Ik kreeg toevallig een kleine lila Sering cadeau van mijn ouders die ik naast de ingang van de tuin heb geplaatst om het geurtje van vroeger terug te brengen. De geur van thuiskomen 🙂

Speaking of thuiskomen, dit is mijn favoriete entree van het huis. Hoewel je in heel Brabant de voordeur niet gebruikt, ben ik blij met de entree die we in april aanpakte. Samen met mams pootte ik drie kleine Rhododendrons (tuinfavoriet) erbij die nu schitteren naast het pad naar de voordeur.

Oja, de beukenhaag op links is inmiddels frisgroen en de Rhododendrons zijn uitgebloeid
Naast gefladder, wordt er ook veel gezoemd in de tuin. Bee happy 🙂
Kaarsjes in de voortuin voor een extra feestelijk sfeertje

Tot zover mijn vergeten tuinkiekjes! Het portret hierboven is overigens de eerste selfie die ik nam met mijn systeemcamera – best handig zo’n draaibaar scherm.

Liefs van een tuinman-in-wording die achter de feiten aanloopt dat de natuur – en dus de tuin – continu verandert.

Fotografie © Johan Hazenbroek