Afgelopen weekend gaf ik een houdoe-borrel in mijn appartement in Rotterdam. Het was hartverwarmend met mijn ouders, vrienden en verhuisdozen als decoratie.

Het was wel even raar binnenkomen moet ik zeggen! Het weekend ervoor verhuisden we een deel van de plantenkinderen naar Den Bosch. Het groen mis je wel bij binnenkomst! Wat een leegte in huis.

En het werd alleen maar leger…

Zondagochtend haalde ik de eerste lading glazen uit de vaatwasser, waarna Jeroen er nog een ronde glazen in deed. De week ervoor hadden we een planning gemaakt voor de komende weekenden om alles te verhuizen.

Professioneel inpakker

Met oog op het glaswerk had ik al vele tips mogen ontvangen. Keukenpapier stond op nummer een om het glaswerk in te verhuizen, maar rebels als ik ben zocht ik naar inpakpapier (die de Bijenkorf ook heeft liggen op de toonbank) om het glas in te wikkelen. Want als zij het doen, dan is het vast goed 😉 . En dat was het ook zeker! Ik kan het iedereen aanraden die gaat verhuizen. Je moet me geen cadeaus laten inpakken, maar voor glaswerk: I am your man!

Een verhuisdoos als bijzettafel; alles voor de sfeer!

Ondanks dat de drank de avond ervoor rijkelijk vloeide en de worstenbroodjes de oven uit schoten, waren we gelijk lekker op gang en waren binnen een mum van tijd het tv-meubel, de lockerkast en het witte wandmeubel leeg en in dozen. Uiteraard voorzien van goede teksten over de inhoud, zoals ‘vazen’ en ‘bakvormen’ 😉

De kunst van het weggooien

Als je een hoarder bent, of een verzamelstoornis hebt (bestaat echt) dan had je zitten janken want ik kan heel makkelijk weggooien. Jeroen zei het vandaag nog in de auto “ik ben blij dat jij dingen makkelijk kan weggooien”. Hij verwoord het goed: dingen. ‘Dingen’ hebben geen waarde voor me. Op een aantal objecten na, zoals een keramieken uil als herinnering aan mijn oma, heb ik weinig in mijn appartement met een herinnering of emotie.

Gelukkig werkten de vuilcontainers in Rotterdam ook een beetje mee. Voor de het grove werk heb ik al een afspraak gemaakt met de Roteb zodat niks achterblijft én wellicht Piekfijn er ook nog wat mee kan.

Goed uit de verf komen

Je snapt het: nu is het de kunst om de verhuisplanning bij te werken. De berging is volgende week aan de beurt. Die staat op de verf na zo goed als in verhuisdozen. Het is nog even zaak om alle verf te ordenen en kijken wat we meenemen en wat we weg doen. Misschien dat ik nog iemand blij kan maken met een potje verf. Kleur (door)geven; heerlijk!

Speaking of… gisteren ging een van de vriendinnen met een plant mee naar huis. Mijn mini Monstera om precies te zijn. Aan Monstera’s hebben we geen tekort, dus ik ben blij dat ik dit groentje cadeau kon doen. En kijk ‘m eens shinen!

Het leuke aan Monstera’s vind ik toch wel dat ze allemaal net iets anders groeien

Ondanks dat alle grote meubels achterblijven voor de koper, wist ik wel een ding zeker: de gouden troon ga ik scoren voor het nieuwe huis want die zit echt té lekker!

En om alles nu even samen te vatten in het kader van ‘verhuizen doe je zo’: geef een afscheidsborrel zodat je nog eenmaal goed kan genieten van alles in je huidige appartement (daarna kan je je glaswerk inpakken), gebruik inpakpapier, durf weg te gooien en maak anderen blij.