Ze zeggen weleens: “wat je van ver haalt is lekker”. Maar soms is ver al lekker op zich, en hoef je het niet te halen. Het is weer eens tijd voor een verslag van afgelopen weekend…

Op naar het verre oosten

Afgelopen weekend verplaatsten Jeroen en ik ons richting het oosten. Wenum Wiesel om precies te zijn. Een klein dorpje boven Apeldoorn. Vrienden verhuisden naar een heerlijk lap grond met een huisje waar je iets leuks van kan maken. Wat een heerlijkheid! De verhuizing had deels al plaatsgevonden, het schoonmaken nog niet. We hebben behoorlijk huisgehouden en tussendoor genoten van de vriendschap, de rust, natuur en ik vooral van mijn verbeelding. Want ik zie mezelf wel wonen in een soortgelijke situatie (alleen dan wat meer gestructureerd). Benieuwd waar mijn droomhuis aan moet voldoen? Check mijn Pinterestbord met droomhuis-inspiratie.

Gelukkig liggen Jeroen en ik op 1 lijn als het om een nieuw huis gaat. En vullen we elkaar aan als het gaat om een plan de campagne. We kijken dan ook rustig verder naar een leuke vrijstaande woning in het groen. Het is bijna een verslaving geworden. Een woord waar overigens de β€œver” niet per se verlekkert…

Zen op zondag

Eenmaal thuis in Den Bosch helpen we elkaar herinneren aan het overheerlijke gegeven dat het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt weer begint. Een programma die ik ontzettend goed kan waarderen maar tegelijkertijd nog een aanslag vind op mijn imago πŸ˜‰

Wat een verrukkelijke taarten kwamen er weer langs en ik heb al een aantal kandidaten geridderd (met een garde) tot favoriet*. Het gekke: ik kan hier in trance naar kijken. Het bakken, die passie die mensen erin stoppen en de creaties die ze maken, zorgen voor een vorm van ontspanning. In mijn hoofd en daarmee mijn hele ‘state of mind’. Ik heb het ook met koken, wat ik overigens liever doe dan bakken. Gelukkig is Jeroen een bakkert #balans.

Verlangen naar minder

Een mooie afsluiter was het boek van Jelle Merckx die ik vandaag op de valreep nog uitlas. Stiekem was ik al een minimalist met mijn gebrek aan het hebben van een auto, mijn minimale garderobe en de instelling om minder decoratie in huis te halen (hoewel dat lastig is als interieurenthousiast). Maar toch zijn er veel tips die me inspireren en die in kleine mate al toe te passen zijn. Zo werk ik dagelijks toe naar een zero inbox en maak ik bewuste keuzes die bijdragen aan duurzaamheid. Niet een enorme verandering, maar wel een verbetering!

Een voorbeeld daarvan is de Bambook; een notitieboek met uitwisbare pagina`s. Ideaal! Met mijn aankoop heb ik ook een boom laten planten.🌲 Leuk!

Ik wens jullie allemaal een geweldig nieuwe en verbazingwekkende week!

 

Liefs

*Mocht je ook een trouwe fan zijn van Heel Holland Bakt: Liesbeth, Cas en Maroeska zijn tot nu toe favoriet. Jammer dat Elly de tent niet gehaald heeft!

Headerfoto credits gaan naar Jonathan Percy – ik heb het afgelopen weekend geen foto’s gemaakt. Te druk met schoonmaken en inrichten πŸ˜‰