Met verlichting breek of maak je je interieur… Het allerbelangrijkste dus maar vreemd genoeg iets wat altijd als laatste of nog erger helemaal vergeten wordt. Nu moet ik eerlijk zeggen dat mijn peertje ,en nee niet onder het mom van ‘design’, erg lang in de gang heeft gehangen. Verlichting brengt sfeer. Je kan ermee maskeren of uitLICHTEN 😉

[dropcap]V[/dropcap]aak adviseer ik mijn klanten, indien mogelijk, wandlampen aan te brengen. En dan niet de inmiddels oldskool schelpenlampen, maar onopvallende meegestucte of geverfde lichtblokjes.

sedap_wandlamp

Neem bijvoorbeeld de Sedap wandlamp (zie afbeelding) die onopvallend en minimalistisch voor sfeer zorgt. Als je kiest voor een wandlamp welke enkel naar boven schijnt ontstaat er diffuus licht. Door op een juiste manier wandlampen aan te brengen zorg je direct voor een perfecte basisverlichting. Sluit je wandverlichting aan op dimmers en creëer sfeer in een hand omdraai.

Naast je huidige basisverlichting kan je nu kiezen uit decoratieve en directe verlichting. Denk hierbij aan een lamp boven de eettafel of een leeslamp. Het leuke van het kiezen van deze verlichting is dat je alle kanten op kan gaan en een echte statement kan maken. Zo is mijn all-time-favorite tafellamp de Pipistrello van Gae Aulenti!

 

Detailz_favLamp

 

Gek genoeg ben ik daarnaast ook gek op neonverlichting! Op de een of andere manier heb ik hier iets mee en word ik er heel erg vrolijk van. Hieronder een paar voorbeelden die ik je zeker niet wil onthouden!

 

neon 4

 

neon 3

 

neon 2

 

neon 1
Meer over mij vind je in het interview. Ook schreef ik eerder een artikel over de interieurtrend Into The Wild.

Benieuwd naar mijn werk? Ga naar www.detailz-styling.nl