Vorige week bezocht LABEL1114 samen met vriendin Yvonne van Zummeren de grootste internationale juwelenbeurs Bijorhca in Parijs. De stad van sierlijke decoraties, kaasjes, wijn en l’amour. Met een rijke ervaring erbij, een update van de Franse taal, inspiratie en nieuwe contacten zijn we verrijkt thuisgekomen. Lees het mini-verslag van onze ‘werk-vakantie’.

[dropcap]N[/dropcap]a een roadtrip van ongeveer 5 uur vol gezelligheid, een leerzame les over Franstalige- en Nederlandstalige Belgen en het drukke verkeer in Frankrijk – waar vriendin Yvonne zich prima doorheen kon wringen – maakten we onze eerste stop bij Sculpteo. Sculpteo is een 3D-print bedrijf waar Yvonne contacten had en we de auto konden stallen, waarna we onze weg naar het hotel vervolgden. Wat meteen opvalt als je Parijs bezoekt zijn de authentieke details van de gebouwen. Gemoderniseerde gebouwen bestaan voornamelijk uit kantoorruimtes of beurslocaties.

Ons hotel lag in Mont Martre, de buurt van de ‘Booboo’s’ zoals Guillaume van Sculpteo ons liet weten. De bohemiens, oftewel de rijken die zich kleden als ‘zwervers’. Een leuke spannende buurt waar elke avond geleefd werd. De eerste dineerden we bij Chez Ginette, een aanrader mocht je ooit in de buurt van de Sacré-Coeur zijn! Geen ’tourist trap’ zoals Yvonne dat verwoorden, maar een goede cafetaria met een knus terrasje. Happy hour van 17:00-20:00 uur, mocht je dorst hebben. Herkenbaar aan de oranje neon-lichten ‘Chez Ginette’. Neon-lichten hebben inmiddels vele huiskamers bereikt als sfeervolle verlichting aan de muur, maar in Frankrijk sieren ze nog voornamelijk de voorgevels van eetgelegenheden.

ParijsTrip_Instagramcollage

linksboven: Metrostation in Parijs, tijd 11:14 😉 – rechtsboven: uitzicht vanuit hotelkamer
linksonder: Chez Ginette (aanrader!) – rechtsonder: typische gevels in Parijs

De conclusie die we beiden getrokken hebben is de achterstand van Frankrijk/Parijs als het gaat om innovatieve en nieuwe technieken. De Fransen zijn helaas nog niet toe aan Dyvsign armbanden. Ze vinden het bijzonder en we verrasten ze zeker met de techniek, maar daar bleef het bij. Gelukkig de Belgen wel! Die waren behoorlijk enthousiast en deelden graag contactinformatie uit. Ook is Dyvsign binnenkort in Italië te verkrijgen en wellicht zelfs in Afrika!

Tot mijn spijt heb ik nog niet veel designshops in Parijs bezocht. Dit vanwege de hitte en persoonlijke redenen, maar ondanks dat heb ik enorm genoten van de mini-werk-vakantie. Bij de volgende beurs in Parijs ben ik sowieso weer van de partij en weet ik waar ik moet zijn voor de leukste shops! Wel bezochten we het nieuwe concept WikiPearl. Gelegen bij Rue du Bouloi, de WikiBar waar je deze innovatie kan proeven. De WikiBar heeft een futuristische inrichting die je even weghaalt uit het authentieke Parijs naar het jaar 2020. WikiPearls zijn kort samengevat eetbare producten waarvan ook de verpakking eetbaar is. Fingerfood, verpakt zodat het goed is voor het milieu. Mijn favoriet: WikiPearl Mango-Kokos (verpakking in kokos). Yvonne’s favoriet: WikiPearl Cheese. Hieronder enkele sfeerbeelden.

ParijsTrip_WikiFood

Bijzonder contrast als je de Instagram-collage vergelijkt met de WikiPearl beelden!

Ook heb ik me onderstaand ‘beeld-voer’ cadeau gedaan. Het is een kleine verslaving…

ParijsTrip_Magazines

Tijd om deze magazines eens te gaan ‘verslinden’ en alle opgedane inspiratie om te zetten in concepten!

Fijne maandag!