Vrijdag bezocht ik de vtwonen & design beurs: het interieur walhalla in de Amsterdam RAI. De entree was wederom creatief aangekleed: diverse kokers met groen en eenmaal boven was er een bijna hemelse lounge ruimte. Witte stukken stof die Marokkaanse lampen afwisselen en dwarrelen boven grote ronde loungebanken. Een antieken kast met een klankspel van verschillende borden trekt veel aandacht, en terecht: een genot voor oor en oog.

De zalen zijn verdeeld in donker en licht, ik besluit om eerst naar het donker te gaan waar je je kan oriënteren voor keukens, badkamers, raambekleding, vloeren, haarden en geavanceerde jacuzzi’s. De keukentrend is alom aanwezig: een flink kookeiland met geïntegreerde pitten. Had ik maar zoveel ruimte. Ik spotte zelfs een kookeiland met ruimte voor een kruidentuin bij de stand van Jacco Bakker!

vtwonen-jee-o-soho

Ook ben ik gecharmeerd van de grove douches in de stand van JEE-O. De Soho-serie is fantastisch! Zwart matte roestvrij stalen vrijstaande douches, prachtig in combinatie met de simplistische vrijstaande baden van DADOquartz (een compositiemateriaal van hars en kwarts).

Op naar de verlichting! Een grote stand waar ik onder andere The Decanterlight Chandelier spot van Lee Broom. Wat een kans om zijn werk van dichtbij te spotten. Ik blogde al véél eerder over zijn werk, maar heb nog geen kans gehad om zijn winkel te bezoeken. Jammer dat het licht in een kleine ruimte hangt, maar ik heb toch een glimp van het effect kunnen meepakken; score!

vtwonen-en-design-beurs-1

Tussen de interieurstands door kan je ook houten accessoires scoren zoals horloges, zonnebrillen en smartphonehoesjes. Een andere trend die alom vertegenwoordigd is op de beurs: groen. En met groen doel ik op planten. Het is al even een gegeven dat planten een groot onderdeel van ons huishouden uitmaken, maar het is ook fijn om keer op keer die bevestiging te krijgen, op vele plekken. Ik hoop nog steeds ergens de hang-vetplant te scoren van onderstaande foto!

vtwonen-en-design-beurs-3

Ook designers snappen de behoeften aan groen in ons interieur. Neem bijvoorbeeld onderstaande bank waar ruimte is voor een plant. Fantastisch toch!

vtwonen-en-design-beurs-2

vtwonen-en-design-beurs-4

Bovenstaande foto nam ik in het Eigenhuis & Interieur huis waar abstracte vlakken een soort spiegelpaleis creëerden met ingerichte hokjes. Dit hokje sprak mij aan omdat inspirerende designers hier elkaar ondersteunen. Een grappig bijzettafeltje van Jaime Hayon, behang van Studio Job en de Pikaplants – de planten die zichzelf bevochtigen. Overigens was ik vorig jaar meer onder de indruk van de Eigenhuis & Interieur stand. Ik ben niet voor niets abonnee geweest van het magazine. Maar de stand van dit jaar was naar mijn idee iets te abstract en verliest daardoor beleving.

Anyways, op naar het licht waar wederom Karwei vertegenwoordigd is. Iets minder huiskamer-gevoel in vergelijking met vorig jaar, maar wel ingedeeld op woontrends. Naast blauw blijf ik fan van tijdloos zwart wit. Deze muur is ook subliem! Mooi in combinatie met de verschillende lijstjes, lichtpendels en de ronde tafel. De prijskaartjes hadden iets minder prominent gemogen, Karwei…

vtwonen-en-design-beurs-10

vtwonen-en-design-beurs-7

Als het jouw beurs is, moet je er zelf natuurlijk ook fantastisch bij zitten en dat is vtwonen enorm goed gelukt! Vorig jaar was ik al onder de indruk en dit jaar wederom. Donkere accenten afgewisseld door bijzondere merken en een gezonde hoeveelheid groen! In de tuin vind je onder andere de volledig gedekte tafel waar je buik van gaat rammelen en je spontaan zou aanschuiven en al je vrienden vragen hetzelfde te doen. Naast de vtwonen collectie vind je hier ook de duurzame warme Sinnerlig collectie van IKEA en strakke subtiele meubelen van Vitra. Wil je het met je eigen ogen zien? Bewandel dan de virtuele tour door het vtwonen huis!

Maar ik ontdekte nog veel meer moois in de tuin; inspirerende mede-bloggers. Naar tijden sprak ik Desiree (Vosgesparis) weer en woonde ik de stylingworkshop bij van Souraya (BintiHome). Een mooie kans om haar meteen te vragen naar de ultieme combinatie van woondecoratie. Op de een of andere manier blijft ik het ontzettend lastig vinden om keuzes te maken voor stillevens.

vtwonen-en-design-beurs-12

vtwonen-en-design-beurs-11

Gelukkig gaat het bij BintiHome van nature (zo lijkt het!) en kon ze me op weg helpen. De tips die ze me gaf: zorg voor een balans door eigenschappen en vormen te combineren én zorg voor hoogte verschillen voor een speels effect. Onderstaand het resultaat. Een subtiele combinatie van contrasten en groen. Komende weken ga ik meer oefenen thuis 😉

vtwonen-en-design-beurs-header

Als je al dacht ‘waar blijft dat blauw’, nou je hebt het gevonden! Naast het vtwonen huis waren enkele kamers ingericht aan de hand van kleurtrends. Naast marsala, was deze prachtige blauwe hoek ingericht. Ingericht met diepblauwen, zwartwit foto’s en houten elementen. Een sterke combinatie als je het mij vraagt!

vtwonen-en-design-beurs-5

vtwonen-en-design-beurs-6

Ik eindig mijn tour met nog meer kleur bij mijn favoriete verfmerk: Flexa. Het door Souraya ingerichte Kleurenlab is voorzien van grootste kroonluchters van verfstalen en kwasten in diverse kleuren. Ook staat er een flinke rij van mensen bij de mengmachines. Flexa maakt het namelijk mogelijk om je favoriete kleur te mengen en thuis op je muur aan te brengen. Flinke kleurvlakken wisselen elkaar af en bij de verfliefhebbers in de bijna angstaanjagende witte jassen kan je experimenteren met Flexa Expert (iets wat ik eerder dit jaar ook mocht doen bij AkzoNobel in Sassenheim). De styling van de stand is inspirerend. Ik denk dat ik ook zoiets thuis ga toepassen. Ik hou tenslotte van schilderen en verven 🙂

vtwonen-en-design-beurs-9

vtwonen-en-design-beurs-8

Al met al een toffe woonbeurs waar ik me vooral heb laten inspireren door de kleine details. Ik ben niet zozeer omver geblazen, maar dat komt wellicht omdat je als blogger non-stop op zoek bent naar iets vernieuwends, iets groter, iets indrukwekkender. Dat neemt niet weg dat die kleine details op de beurs niks voorstellen – juist die kleine details doen er toe. En stiekem, heel stiekem…. kijk ik nu al uit naar de stands en de aankleding van volgend jaar!

Ben jij ook naar de vtwonen & design beurs geweest? Wat vond jij tof? Deel het met me hieronder 🙂

Photography by Johan Hazenbroek, label1114