Opvallende interieurs wie houdt er niet van? Ik ben erg dol op want ondanks mijn extraverte karakter durf ik in mijn interieur toch niet zo heel veel. Bonte kleuren en overvolle planken met design accessoires vind ik bij een ander heel cool, maar bij mezelf hou ik van neutraal en rustig. Ik ben dan ook altijd reuze benieuwd naar het interieur van designers, fotografen en mode-ontwerpers.

Zo vond ik laatst dit bonte appartement in New York van magazine fotograaf Ben Watts. Zijn appartement wordt omschreven als een verlenging van zijn persoonlijkheid: “vibrant, fun and just a little bit out there”. Kleurrijke tapijten, luipaard print stoelen, gele en rode muren… kortom een extravagante persoonlijkheid. Ze zeggen tenslotte dat je interieur omschrijft wie je bent en bij Watts kan je er niet omheen.

BenWatts_stoelBoek

In de gang zie je zijn werk en foto’s van fotografen waar hij mee samen heeft gewerkt. Een wall-of-fame die tevens zorgt voor goede wanddecoratie. Naast foto’s decoreert hij graag met skateboards, schedels, draagbare radio’s (boom boxes) en neon tape. Een stijl die eclectisch oogt door de mix van kleuren, meubels en print.

BenWatts_halls1

Watts werk heb je vast al eens in een tijdschrift gezien. Hij heeft gewerkt met bekende namen zoals The New York Times, I-D, Harper’s Bazaar, Vanity Fair en Rolling Stone. Maar hij heeft ook een ander groot clientèle zoals Victoria’s Secret, Nike, Apple en alle grote record labels.

BenWatts_Portretdetails1

BenWatts_GodSaveTheQueen

BenWatts_gelemuurDetails

BenWatts_detailsRubyDochter

BenWatts_details3

Naast zijn excentrieke persoonlijkheid geeft zijn interieur  ook zijn geboortestad weg: Londen. Hij schoot meerdere bekende sterren en publiceerde enkele ‘coffee table’ boeken (weet je wel die mooie grote fotoboeken waarmee je kan pronken op je salontafel). De petten bovenop de schedelkussens hierboven waren promotiemateriaal voor zijn eerste boek ‘Big Up’. Wederom een schedel en een verwijzing naar zijn liefde voor hip hop met het Notorious B.I.G. speelgoedfiguur.

Als ik Watts huis in één zin zou moeten omschrijven…
[quote]Ben Watts’ interieur is de belichaming van Hugh Hefner in 50 cents ‘Candy Shop’ in hartje Londen[/quote]

Heb jij ook een uitgesproken interieur waar je niet omheen kan. Deel je interieur met ons op Facebook!

[highlight]Ben Watts op jou coffee table? Bekijk en shop zijn fotografieboeken![/highlight]
[bol_product_links block_id=”bol_521bc193237f8_selected-products” products=”1001004002128549,1001004006879629″ name=”Gek op coffee table boeken? Shop eenvoudig de boeken van Ben Watts” sub_id=”” background_color=”FFFFFF” text_color=”00ADEF” link_color=”000000″ border_color=”D2D2D2″ width=”638″ cols=”2″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″]