Afgelopen weekend hebben we weer een boel werk verzet! Dit huis zit vol kwalitatief bouwmateriaal en is gebouwd om meerdere decennia te overleven, maar… we maken flink progressie en lopen enigszins voor op de planning!

Toen we zaterdag aankwamen bij het huis was het officieel: wij verbouwen! De aannemer had al twee containers voor de puin laten plaatsen. Mooi! Want we hadden al flink wat puin verzameld in de huidige garage.

Top aannemer!

Enige tijd na onze aankomst kwam ook de aannemer aanrijden, met zijn pa, om bouwhekken neer te zetten en de rolsteiger op te bouwen. We hebben het getroffen met hem. Hij denkt mee, is no nonsense en laat ons bouwmateriaal gebruiken zodat we meteen flinke stappen kunnen maken. Via zijn tip kochten we onze droomkeuken en kregen we connecties voor de elektrici├źn en loodgieter – die woensdag langskomen om hun offerte te finaliseren.

Rock ’n roll

Na een slok koffie gingen we meteen aan de slag. De vaders de steiger op om de overige schrootjes van het plafond te halen. Mijn moeder naar boven om de muren van de toekomstige studeerkamer behang-vrij te maken en Jeroen en ik puinruimen. We vulden de containers met puin en hout en sorteerden het goed hout voor later. En voor de haard, want die komt er ook nog.

We rock en rollen wat af in het huis! Na puinruimen startte Jeroen en ik met de tegelmuur in de voormalige bijkeuken. We stuitte wederom op een muur waar de tegels vastzaten met cement. Maar niks wat twee bikkels niet kunnen! We bikten wat af en called it a day. Dankten de ouders en sliepen als een blok beton.

Tijd voor een work-out

Zondag besloten we de betegelde muur aan te pakken. Ondanks dat we de tip kregen om onze rust te nemen, pakten ons bik-gereedschap en zette ons werk voort.

I’m sexy and I show it ­čśë

Zonder de juiste uitrusting kom je er niet. Tegels pikken zorgt voor flink wat stof en ik houd mijn longen liever stofvrij. Naast dat het bikken wat energie vergt, heb je ook enig geduld nodig. Tip van Jeroen: als je bril teveel beslaat: gebruik afwasmiddel! Het was een flinke klus, maar we klaarden ‘m!

Een extra muur klaar voor de stukadoor. Precies op tijd voor lunch, waarna we enigszins instortten.

Uitwaaien in de tuin

Letterlijk. Er is geen natuurlijkere manier dan uitwaaien door de wind. Na werken in een stof hol haalden we een frisse neus. Ik besloot meteen mijn camera mee te nemen en de oude boomstronk in de tuin op te zoeken.

Onderweg stuitte ik op felgeel tussen al het bruin van de herfsttuin. Narcissen! In een vorig blog verwarde ik ze met Krokusjes… Ik moet nog veel leren merk ik, maar dat komt wel! Zeker als het gaat om planten herkennen, wel zo handig gezien er enkele beginnen uit te lopen en er wellicht nog wat gesnoeid moet worden…

Enfin, op naar de boomstronk met zwammen! In de tuin hebben we enkele grote bomen staan, waaronder de Berk en de Linden. Schuin tegenover de Lindeboom stond vroeger een andere boom, waar nu slechts nog een stronk van over is begroeid met schimmels. Prachtig!

Ik kijk uit naar volgend sloopweekend! Helaas hebben we nog niet kennis kunnen maken met de buren, waar we het eerste weekend al een kaart van ontvingen, maar het verbouwen gaat even voor. Misschien dat ze komend weekend thuis zijn, maar ik gok het niet gezien carnaval. Maar wie weet!

Fotografie ┬ę Johan Hazenbroek