Afgelopen weekend verhuisden we dan ein-de-lijk naar ons groene paradijs. Met de hulp van onze familie en vrienden was het een eitje. Werkelijk, we hebben geen enkele stress ervaren en alles werd efficiënt van het appartement in Den Bosch, naar ons huis op het platteland vervoerd.

Vorig jaar konden we al oefenen toen ik mijn appartement in Rotterdam achterliet en daar een blog met verhuistips over schreef. Maar deze verhuizing ging eigenlijk nog soepeler. Mede door de enorme lift en de grote bus die vrienden meebrachten.

Beneden wordt er nog geklust

De beneden verdieping wordt deze week nog groots aangepakt. We hebben gekozen voor een betonvloer en voor optimaal gebruikt dient deze nog geschuurd en gecoat te worden. We hebben destijds diverse vloeren overwogen en deze was een beetje een gok. Helaas is het vlinderen hier en daar wat heftig, maar volgens de aannemer kan dit nog geschuurd worden tot een gladder geheel.

Dat wordt duimen donderdag. Daarna wordt het gecoat zodat we hier en daar kunnen morsen met eten of drinken 😉 en dan mogen we er twee dagen niet op! Hoe we dat gaan doen, geen idee. Maar de aannemer regelt het allemaal 🙂

Een einde aan de kabel-parade

Ook wordt deze week de elektriciteit beneden aangesloten, zodat we stroom én licht hebben. Wel zo prettig, want het is nu een grote kabel-parade in en rondom de meterkast. Ook hoeven we op die manier niet meer met de zaklamp op onze telefoon door het huis te spoken.

Drie dagen voor verhuizing lekkage…

Voor we konden verhuizen moest de bovenverdieping zo goed als klaar zijn. Warm stromend water is wel zo lekker om de ochtend mee te beginnen. Kortom, de grootste prioriteit was de badkamer. Het ging opeens rap toen de sanitair werd geïnstalleerd door de loodgieter en de stucloper van de grond mocht. We hebben in overleg met de aannemer nog snel een pot verf gehaald om de badkamer vast een laag te geven, zodat de randen afgekit konden worden en precies die dag werd er gemeld dat we lekkage hadden. Ze hadden de water gedreven vloerverwarming in de badkamer getest en het water kwam uit het plafond in de bijkeuken! Bagger!

Gelukkig werd het lek de dag erna snel opgespoord en verholpen, maar het was even schrikken zo dicht op de verhuizing. Er moesten twee tegels naast het bad uit, de perfecte plek voor een badmat…

De plant maakt het helemaal af 😉

Dit is de badkamer iets minder gepolijst dan je in magazines ziet. Maar… het is de huidige situatie. Er dwaalt nog veel stof door het huis en de spotjes moeten nog worden gemonteerd. Kortom, zodra de hele kamer is afgemonteerd én we de juiste decoratie hebben toegevoegd, dan maak ik er nog een mooie blog van met magazine-kwaliteit foto’s 😉

“Het lijkt het Hilton wel”

Aldus de woorden van een vriend die onze slaapkamer spotte. Het is een heerlijke natuurlijke sfeer geworden van rustiek eiken op vloer en wand, zacht grijs gemêleerde gordijnen en – voorlopig – wit gestucte muren. Iets anders dan ik in mijn moodboard voor de slaapkamer deelde, maar in plaats van de olijfgroene gordijnen, willen we olijfgroen in de vorm van behang of muurverf. Voor de time being hebben we mijn IKEA bedombouw geplaatst en Jeroen’s boxspring voor beneden gepland.

Zo blij met deze eenvoudige sfeervolle gordijnen uit de vtwonen collectie van Karwei!

Zodra deze kamer klaar is, volgt er een blog met alle details en hoekjes!

Terwijl ik blog geniet ik van het uitzicht over onze tuin, de maisvelden en met name de ontzettend drukke mussen die op en neer vliegen. Het is een genot om naar te kijken. Om te wonen in deze groene omgeving in alle rust. We hebben de voorkamer tijdelijk ingericht als woonkamer omdat de vloer nog gedaan moet worden.

Zondag is het tijd om het geheel echt in te richten! Om de planten op hun plek te zetten, de zithoek in te richten en eens te zien hoe alle ideeën tot leven komen.

Het is tijd om het gras te maaien! De geur op te snuiven en te genieten van het ochtenzonnetje. Ik heb even gewacht met bloggen, maar zodra alles meer een plek heeft verwacht ik weer regelmatiger te bloggen. Er komen ook wat leuke samenwerkingen aan dus houdt me in de gaten 😉

Fotografie © Johan Hazenbroek