Afgelopen weekend spatte de lente letterlijk los in en rond het huis. Helaas heeft de Magnolia haar glory days achter zich gelaten… Gelukkig hebben we een roze opvolgster in de achtertuin en ontzettend veel planten en bomen die zich ontpoppen…

Over ontpoppen gesproken; de eerste vlinders zijn ook gespot in de tuin! Tijdens mijn laatste terras-reinig-kilometers in de achtertuin werd ik vergezeld door een Citroenvlinder. Eerst was het er een, maar al snel telde ik drie gele vlinders, een (kool)witje en een combinatie die ik niet eerder zag: oranje wit. Je verwacht het niet, maar deze vlinder heet ‘Oranjetipje’. Jup.. deze nerd heeft onderzoek gedaan 😉

Actiefoto van de Citroenvlinder die naar de dovenetel fladdert

Het vastleggen viel niet mee, en het is duidelijk dat ik een betere lens moet gaan aanschaffen, maar met een beetje meer geduld en het sport-standje van de camera, is dit toch gelukt. Yay! En een beetje afleiding is ook wel weer leuk want klinker naar klinker is toch best geestdodend.

Verzorgde terrassen: check!

Het is goed om even te ontspannen tussen al die hogedruk, want het is niet bepaald de beste houding voor je lijf. Gelukkig hebben de uren, liters water en kilometers klinkers reinigen effect gehad want de terrassen liggen er verzorgd bij. Nu resten nog enkele paden langs het huis. Paden die ik al heb voorbereid, want het is overduidelijk dat het mos niet van een jaar is.

En als je klaar bent ziet het er uit als nieuw en is het tijd voor ontspanning!

Voetjes van de vloer

Dit is het uitzicht vanaf het ronde terras, gelegen aan de vijver. De vijver die ik enkele weken geleden braam-vrij maakte als een heuse Rambo. We spelen momenteel met de gedachten om de vijver in eer te herstellen. Niet met vissen, maar met waterplanten en wellicht wat zuiverende planten die het water helder en fris te houden. Goed als je even wil pootje baden tijdens een warme zomerdag vanaf de houten vlonder!

Die houten vlonder kan wel een beetje TLC gebruiken. Of wat nieuwe planken. Samen met dit terras reinigde ik de planken en zoals je kunt zien zijn er een paar stukken rot. Het zal niet het laatste zijn aan de tuin wat aandacht nodig heeft… Gelukkig maar, want stel je voor dat we ons gaan vervelen 🙂

Zen in eigen tuin

We hebben genoten van een ontspannen middag in de zon. Ingesmeerd met factor 20 heb ik de tuin geobserveerd en gefantaseerd hoe de gepote dahlia’s, pioenrozen en gezaaide klaprozen het groene geheel aanvullen met bonte kleuren!

De Japanse sierkers begint al goed te bloesemen

Wat je ook van dit ronde terras kunt zien is de Japanse sierkers die op een berg achter de vijver staat. Een week geleden waren het slechts nog knoppen, zoals je op mijn Instagram kunt zien. Bizar hoe snel dat opeens bloeit! Misschien is het zo erg nog niet al dat gespam van de tuin, want het verandert nu elke dag. Het is de reden dat we kozen voor de verbouwing van de ruimtes beneden: we willen aan de tuin leven. Het levende schilderij die de wand siert.

Naast roze bloesem, hebben we ook witte bloesem achter het terras. Het is een vergeten hoekje van de tuin, waar we nu tuinafval dumpen. Gelukkig zorgt deze ’toffe peer’ voor sfeer! Als alle bloemen in de boom ook daadwerkelijk peren worden, kunnen we een stalletje aan de weg beginnen.

En dan heb ik het nog niet gehad over de walnotenboom naast het terras, die het moeilijk heeft gehad maar toch ook wat knoppen geeft. Dus wellicht kunnen we straks op het terras genieten van een kaasplankje met perencompote en aftoppen met gehakte walnoot. Smullen!

Korte samenvatting van het weekend

Naast een schoon terras, bloesem in de tuin en de nieuwe bewoners van onze tuin, hebben we ook nieuwe buren. Jawel, tijdens het klussen merkten we de jonge lammetjes aan de overkant op! Zie hier een trotse moeder en haar 2 lammen. In totaal zijn er 4 zwarte lammeren geboren, die nu al blaten als een baas!

Mijn (vandaag jarige) vader (van harte gefeliciteerd pa! 🎉) ging verder met de wand in de slaapkamer en mijn moeder wiedde het onkruid tussen het schoongespoten terras. Saartje genoot van haar bal en Jeroen dichtte de gaten van de nieuwe badkamerwand, die mijn schoonvader vrijdag metselde.

Zondag ruimden we op, waardoor ook het huis wat meer rust geeft, ondanks dat er van alles door elkaar heen ligt en het nu klimmen is over net gestorte fundering. Maar we zijn dankbaar dat de verbouwing door kan gaan ondanks deze rare tijd. Dat de keuken vertraging oploopt nemen we maar voor lief. Zolang we maar verder kunnen en iedereen om ons heen gezond blijft!

Bedankt voor het lezen! Geniet van je huis en tuin 🙂

Fotografie © Johan Hazenbroek