Het zal niemand verbazen, maar er ligt een flink pak sneeuw! Winter met terugwerkende kracht. Hoewel het niet de eerste keer is dat ik sneeuw zie, zie ik wel voor het eerst bergen sneeuw in onze nieuwe tuin. Wat een plaatje! Ons huis lijkt letterlijk op de cottage uit The Holiday (jup, die romcom die tijdens de kerst rete populair is) en onze tuin veel weg van een ski-resort. Het enige wat mist? Glühwein. Helaas heeft Joep geen vat aan zijn halsband…

…verder heb ik niks te wensen. Nou ja, een nieuwe berging kan geen kwaad. Eentje die sneeuw-dicht is en niet op instorten staat… Maar dat is wel heel praktisch gedacht. Gelukkig zijn we er al mee bezig en is het nog een kwestie van de juiste offerte (als je begrijpt wat ik bedoel ;)). Verder hebben we het hier ontzettend goed op het platteland van Brabant.

Jeroen gooide er zelfs een tegeltje uit:
“we hebben veel land en we hebben het goed”
Amen!

Ingesneeuwd

We waren vanochtend ongedwongen voorbeeld-burgers. Het (ietwat oude) elektrische hekwerk ging niet meer open, waardoor we letterlijk het terrein niet af konden. Locked down alom. Inmiddels hebben we dat probleem opgelost en konden we gelukkig (!) ons tekort aan boodschappen inslaan. In tegenstelling tot heel Nederland waren we namelijk vergeten te hamsteren afgelopen weekend… Gelukkig is het tekort aangevuld want van banjeren in de tuin en sneeuwschuiven krijg je honger!

Witte neus boven alles

En dat banjeren doen we niet alleen. Want onze Joep is toch wel echt het meest enthousiast! Wat een heerlijkheid om ‘die gek’ rondjes te zien rennen door de flinke pakken sneeuw en te zien graven tot zijn neus zo wit is als zijn bef. Ik kon dan ook niet niet mijn camera pakken en deze leukerd fotograferen. We maakten maandag zelfs een sneeuw-selfie.

Ik wil niet zeggen dat Joep een ‘one-trick-pony’ is, maar als er een ding is waar ‘ie talent voor heeft is het high-five’n!

En lomp wegkijken. Een gedeelde eerste plaats.

Het huis steekt ook lekker af tegen de witte sneeuw. Ook zorgt de sneeuw voor extra licht in huis. We hebben namelijk een tiental kozijnen toegevoegd aan het huis waardoor het aan de eettafel lijkt alsof je letterlijk in de tuin zit. Ik grapte al over de gelijkenis met de cottage uit The Holiday. Dat is op de onderstaande foto niet zo heel goed te zien, maar op deze foto van de voorkant van het huis wél.

Nou nog eentje dan, om het af te leren. Niet heel scherp (excuus) maar het valt ook niet mee met koude handen + enthousiaste pup

Meer blije Joep in de sneeuw zien? Op Instagram heb ik een hoogtepunt aangemaakt waar ‘ie de hoofdrol in speelt.

Fotografie © Johan Hazenbroek