Ik kreeg een ongelofelijk ‘the circle of life’ gevoel toen ik deze verbouwde basisschool in Amsterdam zag. Het idee dat je later op de basis van je fundament (lekker dubbelop) woont is toch prachtig! En de enorme hoeveelheid ruimte die eigenlijk niet gereserveerd is voor wonen, maar voor educatie zorgt voor een portie creatief denken 🙂 En dat deed de architect dan ook met deze 175m² basisschool in Amsterdam.

school-in-amsterdam-1

Persoonlijk word ik het meest blij van de enorme ruimte en lichtinval. Door die hoeveelheid ruimte is het ook handig om het woonoppervlak handig in te richten, zoals een verhoging voor de zithoek en extra ruimte voor keuken en eettafel. Zo zie je maar dat wonen voor iedereen anders is want als je eetfeestjes en lang natafelen boven tv-kijken verkiest dan vraag je daar de architecten naar.

school-in-amsterdam-2

De basisschool in Amsterdam heeft ruimte gemaakt voor een flinke woonkeuken waar het roestige kookeiland zorgt voor een bijzonder contrast met de volledig betegelde achterwand en witte kastruimte. Genoeg ruimte om een etentje te bereiden voor zo’n 10 man. O en niet te vergeten de leuke tegeltjes wand die vintage en modern combineert!

school-in-amsterdam-3

school-in-amsterdam-4

En niet te vergeten; de slimme kastruimte onder de verhoogde zithoek. Waardoor andere kasten overbodig zijn! Wonen in een basisschool… weer een droomhuis erbij 😉

© Fotografie Anouk De Kleermaeker (vtwonen 5-2016)