Noord is in opkomst en dat is als ‘Noorderling’ erg interessant! Toen ik vijf jaar geleden besloot te gaan wonen in Rotterdam Noord wist ik nog niet wat ik ervan moest denken. Noord was niet het meest hot & happening deel van Rotterdam, maar er is veel veranderd in vijf jaar! Noord zit bomvol inspiratie! Station Hofplein en de Luchtsingel zijn prachtige voorbeelden van innovaties in de stad. Creatievelingen omarmen de historie van Rotterdam en de stad heeft groot zeggenschap bij alle nieuwe projecten. Zoals wonen in een gevangenis… ja het kan!

DIYgevangenis-complex

DIYgevangenis-zijaanzicht

Een buitenkans voor alle doe-het-zelvers die op een unieke plek willen wonen, want de cellenvleugels van de Noordsingelvangenis worden zogenaamde Do-It-Yourself woningen. De woningen worden casco opgeleverd zodat toekomstige eigenaren ze naar eigen wens kunnen afmaken. Hoe tof is dat! Onlangs deed een vriendin nog mee met het ‘Prison Break’ event in deze te gekke gevangenis. Mooi hoe oude gebouwen een nieuwe functie krijgen!

DIYgevangenis-kapel2

Een hele verdieping in een voormalige, historische gevangenis ombouwen tot jouw woonkamer? Unieke slaapkamers creëren in gekoppelde cellen of een vierlaagse woning volledig naar je ideeën inrichten? Het kan in de Tuin van Noord!

DIYgevangenis-xxl

Alle beneden woningen krijgen een terrastuin. Ook kunnen alle bewoners genieten van de nieuw aan te leggen stadstuin, die rondom het complex wordt aangelegd. Op verschillende plaatsen word de gevangenismuur opengebroken waardoor je het “hip & happening” Oude Noorden inloopt.

Onlangs liep ik er nog voorbij met de vraag wat er met het gebouw zou gaan gebeuren, maar het maakt me blij dat het niet helemaal platgegooid word om bijvoorbeeld plaats te maken voor een nieuwbouwtoren. Dit is echt een fantastisch project! Zelf je woning inrichten vanaf € 109.000,– (tot € 335.000,– voor casco-woning) is wel echt een kans om te grijpen :). Ook mooi de bijpassende slogan: “Beleef de historie. Proef de vrijheid!” – die moest ik toch ook even met je delen.

Benieuwd? Meer informatie en foto’s op tuivannoord.nl

Plattegronden via, foto’s gevangeniskapel en complex via.