“Het belooft een van de kleurrijkste modeseizoenen te worden”, las ik in het nieuwe magazine van de Bijenkorf. Het najaarsmagazine die de titel ‘de kracht van kleur’ draagt, zit bomvol kleur en deelt de eigenschappen van de bekende primaire kleuren rood, geel en blauw, maar ook van groen, roze en bruin. Bruin? De kleur die bij mij herfst oproept (i.c.m. rood en oranje) maar een kleur die ik, met uitzondering van mijn skai leren jas, niet in mijn kast heb hangen. Zonde! Tijd om de kleur van 2019, Spiced Honey, te toetsen met kleur voor de juiste combinatie in woonmode!

Kleur laten bezinken

Soms heb ook ik tijd nodig met kleur. Tijd om de kleur terug te zien in de natuur, mijn directe omgeving en op zoek te gaan naar associaties waardoor ik meer feeling krijg. Dat moest ik zeker bij de kleur van 2019, die Flexa laatst bekend maakte. Ik schreef een blog erover en deelde prachtige interieurs met deze kleur. Ook nam ik mijn interieur onder de loep om te kijken of deze kleur in mijn interieur past. De kleur zou bijvoorbeeld goed passen in mijn slaapkamer, gecombineerd met de diepblauwe muren, mijn velours bruine gordijnen en parelmoerkleurige vloerbedekking.

 

De afgelopen week heb ik mijn blog over Spiced Honey regelmatig geopend om de kleuren op me in te laten werken. Met name omdat ik nooit aan bruin zou denken voor de kleur op de muur. Wel kocht ik dit jaar een nieuwe bank. Een, officieel, taupekleurige bank. En heb ik een massieve houten eettafel. Maar verder dan meubels kom ik niet als het gaat om bruin. Op social media en uit mijn omgeving kreeg ik ook niet direct fans voor deze nieuwe bruine kleur. En toen begreep ik het: de kleur is behoorlijk donker en op zichzelf staand niet heel spannend. Maar… in combinatie met de juiste kleuren juist wel heel sterk! Het is ook niet voor niks dat het ColorLab kleurenpaletten samenstelt en er sferen aan toekent.

Eigenzinnig bruin

Spiced Honey heeft naar mijn idee heel veel weg van de kleur camel. Een kleur die in het het interieur en de mode populair was in de jaren zeventig. Het magazine beschrijft de kleur bruin als ‘de meest eigenzinnige mode van het seizoen’. Ik spot combinaties van camel met donkergroen en denim – twee kleuren waar ik persoonlijk altijd wel blij wordt. Dus besloot ik de camelachtige kleur als basis te nemen voor enkele moodboards en los te gaan met (woon)mode! Hieronder deel ik in een moodboard de combinatie van camel en groen en hoop ik je inspireren met de kleur die “geliefd is bij mensen die precies weten wat ze willen en zichzelf durven te zijn”, aldus trendwatcher Hilde Francq.

Spiced Honey x Groen

“Groen wekt geluk op en staat voor balans, harmonie en de natuur. We associëren groen met de natuur en daar snakken we met z’n allen naar”

Aldus trendwatcher Hilde Francq. Groen is een kleur die al aanwezig is in de huidige mode, en ook zeker in het interieur, maar krijgt een belangrijke rol in mode. Wat dacht je van mijn donkergroene poef van velours, die zich prachtig laat combineren met mijn bruine leren bank!

 

Steely jacket van SAMSØE & SAMSØE | vloerkleed Jafar van Dutchbone | bank ‘Amsterdam’ van Sissy Boy Homeland | schaaltjes ‘Kyoto’ van HK-living | poef Sara van WOOOD

Kom maar op met die herfst!

De combinatie van camel en (donker)groen zorgt voor een soepele seizoensovergang. Herfst staat voor de deur en met deze kleurencombinatie heb ik er zin in. Wat jij? De combinatie van bruin en groen kennen we uit de natuur waardoor ze samen vertrouwd ogen. Spiced Honey is dus wel degelijk een kleur die je aan je garderobe of interieur wil toevoegen, maar wel in combinatie met bijvoorbeeld groen!

Ik hoop je met dit moodboard geïnspireerd te hebben!

Is blauw meer jouw kleur? Check dan ook zeker mijn Spiced Honey + Dark Blue moodboard!

 

Credits header © Samsøe