Naast de sleutel van ons nieuwe huis, kregen we vorige week vrijdag ook eindelijk de tuin. Dat klinkt wat raar, maar de grote tuin was een van de grootste redenen om voor dit huis te kiezen!

Wilde tuininrichting

We kunnen ons geluk niet op! De tuin is ingericht met volwassen bomen, struiken, bodembedekkers, gras en een boel planten die we nog moeten ontdekken. Naast een flinke lap gras, is de tuin wild ingericht – gelukkig! Geen gedoe met perkjes of bijzondere buxus vormen.

Wat we tot nu toe wel hebben gespot: diverse Berken, een Magnolia struik, tenminste 4 Hulsten, een Annabelle, een walnotenboom, perenboom en een Lindeboom. Om die laatste wil ik heel graag een houten bank, zodat ik vanaf dat punt de tuin kan bekijken.

Tuinieren: de beste ontspanning

Gezien de tuin 2800 vierkante meters groot is, heeft het ondanks zijn wilde karakter wel wat onderhoud nodig. Gelukkig maar, want gek genoeg zie ik deze tuin als dé manier om minder met mijn telefoon door te brengen.

Het eerste weekend heb ik al de Annabelle gesnoeid. We hebben het tuingereedschap van de vorige eigenaren overgenomen en ik wilde de snoeischaar wel uitproberen. Niks zo effectief als snoeien. Een keer knippen en je hebt direct effect! Een leuke klus die ik oppakte met mijn moeder op advies van mijn vader – die al een tijdje op tuinieren zit.

De Magnolia loopt al een beetje uit. Ik ben benieuwd of ze roze is of wit!

Heeswijk-Dinther airport

Door al die bomen en stuiken zijn de vogels ook niet te missen in onze tuin! Het is een groot vliegveld van landen en wegvliegen. De vorige eigenaren hebben diverse vogelhuizen achtergelaten, die intens gebruikt worden. In de voortuin hebben we een naaldstruik waar een kolonie mussen in en uitvliegt. En in de achtertuin deelden vorige week vier houtduiven één tak van de berkenboom. Gezellig!

En dan te bedenken dat we nog niet aan eigen ideeën voor de tuin zijn toegekomen én waar we voorlopig nog niet mee beginnen, want: het huis moet eerst af! Tot die tijd doen we het met de huidige tuininrichting, op hier en daar wat snoeien na.

Naast deze Hellaborus komen al wat Krokusjes op lijkt het. Nog meer kleur in de tuin, leuk!

Tuininspiratie voor een mooi buitenleven

Gelukkig kon ik de afgelopen maanden wel los op Pinterest! Ik heb diverse tuininrichtingen verzameld van planten die in de schaduw kunnen tot buitenkeukens. Ik gok dat de kamerplanten concurrentie krijgen met buiten want er is nu extra veel groen! Yeah! Dit is de eerste blog over onze heerlijke tuin, en ik hoop dat er nog vele volgen!

Benieuwd wat ik al zoal heb verzameld? Je vind het op mijn Pinterestbord ‘Buitenleven en tuinieren‘. Have fun!