Afgelopen weekend duurde 4 dagen, maar voelde als 4 weken! Werkelijk alle uren uit de dag gehaald. Wat is het heerlijk als je tijd hebt om te doen en laten wat je wil. Voor mijn gevoel heb ik, met mijn uitputtelijke bron vol ideeën en inspiratie, altijd te weinig tijd. Gelukkig kwam daar dit weekend verandering in en dat voelt ontzettend lekker zo aan het eind van het jaar!

Als parttimer begint mijn weekend op donderdagmiddag, rond een uurtje of 4. Ik vind het heerlijk dat ik op vrijdag geheel aan freelancen kan besteden (of aan inspireren) en de vrijheid heb om klanten te ontvangen of te bezoeken. Daarnaast gaat de wekker niet om 5.20 uur – wat al een heel aangenaam begin is!

Koffieleuten in hippe tentjes

Vrijdag begon met een koffiedate met een vriendin die ik nog ken van mijn opleiding. We hebben genoten van koffie en food bij LOT & DAAN in Rotterdam. Een leuk hip tentje die je als Rotterdamse hipster zeker gezien moet hebben. We blikten ook even terug op de opleiding die inmiddels alweer even *kuch* 10 jaar *kuch* geleden is! Jantine heeft me altijd geïnspireerd! Ze is ook fervent blogger, fotografeert prachtige natuur, schreef ooit ook een gastblog met toffe kunst voor je interieur – kortom: de moeite waard om te volgen! Wat is het altijd heerlijk om bij te babbelen met een creatieveling!

Haasje over via een woonwinkel

Tussen mijn twee afspraken in liep ik ook nog Depot Rotterdam binnen, waar ik mijn all time favourite lamp tegen het lijf liep. Helaas staat de komma* net verkeerd, anders had ik ‘m zeker gekocht! (*lees: €454,00…).

Z-Z-Z-MOOOI-lamp

In de middag sprak ik af met vriendin Marloes, met wie ik voorheen trainde voor de marathon (geintje, haar marathon want ik vind 5 km meer dan genoeg). Inmiddels houden we het bij wandelen en genieten van Rotterdam. We besloten om de Witte de With te verkennen, waar we genoten van taart bij NRC, een Gin Tonic nipte bij Ballroom en werelds uiteten gingen bij Bazar Rotterdam.

Z-Z-Z-GinTonic

Zonder kater

Wonder boven wonder werd ik zondag wakker zonder kater. Dat had ik in eerste instantie niet verwacht gezien ik weer eens ouderwets was gaan stappen tot een uur of 5. En dan te bedenken dat we zaterdagavond pas rond een uurtje of 1 daadwerkelijk de stad in liepen na 4 flessen wijn (we waren met 3). Op de dag zelf had ik overigens wel kittens gespot bij mijn nieuwe klant in Hilligersberg. Eerder deed ze haar zus een interieuradvies cadeau en nu wil ze ook zelf geadviseerd worden. Leuk! Dus ik zocht haar en haar 2 kittens op in een fantastisch leuk appartement. Meer over dit interieuradvies deel ik later (hieronder een indruk van de huidige situatie).

Z-Z-Z-Landelijk-interieuradvies

Zondag vervolgde ik door een beetje bankhangen en een heerlijke avondwandeling met Jeroen en vriendin Tiff. Niks leuker dan overal kerstverlichting te spotten en een (ontzettend regenachtige) frisse neus te halen!

Zweeds bezoekje

Gisteren had ik een heerlijk extra vrij dagje gezien ik mijn vrije vrijdag wisselde. Aanstaande vrijdag heb ik een personeelsuitje, dus de dag wisselen was een slimme keus dacht ik zo. Het plan was eigenlijk om naar Museaum Voorlinden te gaan, maar het werd uiteindelijk een tripje naar Zweden. IKEA om precies te zijn! Naar mijn idee zou het op een doordeweekse maandag niet heel druk zijn, maar Jeroen stelde mijn mening al snel bij want inderdaad: het was redelijk druk. Het idee was om te gaan voor een plaid, maar het is geworden: 8 placemats, een gouden bloempot en voor Jeroen: 2 Monstera’s (muwhaha, nog meer groen!).

ikea-koopjes-z-z-z

Placemats | Gouden bloempot (voor mijn Alocasia)

Zacht chillen

Het plaid kocht ik uiteindelijk, na ontzettend veel keuzestress, bij H&M Home. Het plaid is niet geheel ‘nieuw in het assortiment’, want ook bij Jeroen siert ‘ie al enkele weken op de bank. Een heerlijk visgraat plaid met okergele flosjes. Het is bijna ‘boho chique’. Ook met oog op mijn nieuwe bruine bank, waar okergeel mooi bij contrasteert! Een foto op mijn bank hiervan heb je nog van me tegoed!

Fotografie © Johan Hazenbroek